Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Spousta šancí, ale bez gólu. Zlín se s Jabloncem rozešel smírně

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo utkání 14. kola mezi Zlínem a Jabloncem. Obě mužstva si vypracovala celou řadu příležitostí skórovat, nicméně míč do sítě nedostala. "Ševci" tak neprohráli, neinkasovali potřetí v řadě a zůstali v tabulce jedenáctí o bod před soupeřem ze severu Čech. Ten prodloužili sérii bez ligového vítězství na sedm zápasů.

Utkání Zlín - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Jablonec nastoupil ve stejné sestavě jako ve čtvrtečním pohárovém duelu v dánském Randers a od prvních minut musel čelit zlínské ofenzivě. Čanturišvili nastřelil v 8. minutě břevno a chvíli poté zlikvidoval Hanuš vyloženou šanci při sólu Poznara.

O zajímavé momenty nebylo v dalším průběhu nouze na obou stranách. Kratochvíla vychytal Rakovan, stejný hráč pak orazítkoval tyč zlínské svatyně.

Zřejmě nejblíže ke gólu měl ve 25. minutě domácí Vraštil, po jehož hlavičce míč na brankové čáře vyrazil Hanuš a vsedě si pak poradil i s dorážkou. Jablonec opět kontroval akcí Pleštila a závarem po rohovém kopu, který musel likvidovat hlavou Poznar.

Dramatické okamžiky se ze hry nevytratily ani po přestávce. Dramého střela měla k úspěchu daleko, zato hlavička střídajícího Pilaře rozezvučela břevno, brankář Rakovan pak zlikvidoval i dorážku Doležala.

Další tutovku neproměnil Jablonec v 71. minutě, kdy po akci Malínského orazítkoval tyč znovu Pilař. "Kouše se to špatně, potřebovali jsme se chytit. Kdo by dnes dal gól, tak by zápas vyhrál," uvedl záložník Václav Pilař.

Ani v závěru neupřednostnila obě mužstva jistotu defenzivy, ale gólu se diváci nedočkali. "Bod proti silnému soupeři bereme, musím za výkon pochválit celý tým," řekl zlínský brankář Matej Rakovan.

Severočeši tak v nejvyšší soutěži neprohráli se Zlínem popatnácté za sebou, ale ve vzájemných duelech přerušili sérii pěti vítězství. "Ševci" je doma neporazili v desátém ligovém zápase v řadě.

Fastav Zlín - FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Krejsa - Hájek, Pochylý - Zelinka (video). ŽK: R. Hrubý, Vraštil, Janetzký - Malínský, Zelený. Diváci: 2286.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé (84. Hlinka), R. Hrubý (74. Janetzký), Tkáč (61. Fantiš), Čanturišvili (61. Jawo) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (72. Smejkal), Považanec (46. Pilař), Kratochvíl, Malínský (90.+3. Surzyn) - Doležal (83. Abubakar). Trenér: Rada.

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Pro diváka to bylo líbivé utkání se spoustou šancí na obou stranách. Vzali si ho pro sebe oba brankáři, kteří se předháněli v zázračných zákrocích. Remíza je to spravedlivá. Líp jsme vstoupili do zápasu, kdy měl šanci Poznar, pak měl možnosti ke skórování Jablonec, my jsme měli ve druhém poločase takové hluché místo. Bod beru se vší pokorou, ale doma chceme tři. O to více mrzí ten start, kdy jsme mohli dát gól a mohlo to celé vypadat jinak. Pro trenéry je takový duel složitý, mnohdy nám tuhla krev v žilách."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Nevstoupili jsme do zápasu moc razantně, domácí na nás chtěli vletět, protože věděli, co máme za sebou. Podržel nás Hanuš při sólu Poznara, kdybychom inkasovali, bylo by to pro nás složité. Pak jsme měli my velké šance, pak zase domácí - na šance to bylo po půli 2:2. Úvod druhého poločasu jsme si na rozdíl od Randers pohlídali, pak jsme měli více šancí, dvakrát jsme trefili tyč. Ale štěstí nás dnes nepolíbilo. Není nám souzeno, možná měl být někde drn obrácen na druhou stranu. Na výsledku mají největší podíl oba gólmani. Šli jsme za vítězstvím, pro nás je to plusový bod, ale přibývají nám málo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články