Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia jde po demolici Pardubic do čela, v Ďolíčku řádili Lingr s Krmenčíkem

Za stavu 0:0 čelili penaltě a byli blízko inkasování, ale nakonec vyhráli 5:0 s čistým kontem v zádech. Fotbalisté Slavie rozstříleli v Ďolíčku "domácí" Pardubice a vzhledem k sobotní remíze Plzně ji po 14. kole vystřídali na prvním místě v tabulce. Dvěma brankami zazářili Michael Krmenčík s Ondřejem Lingrem, konečný výsledek stanovil Ubong Ekpai.

Michael Krmenčík ze Slavie střílí gól do sítě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slávistický trenér Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu vítěznému utkání s Maccabi Haifa (1:0) v Evropské konferenční lize pět změn v základní sestavě. Na hrot útoku se místo Kuchty postavil Krmenčík. V dresu Pardubic nastoupil poprvé od začátku pravý obránce Halász.

Úvodních deset minut patřilo sešívaným. Nejprve Ousou hlavičkoval do tyče a Masopust z úhlu nevyzrál na brankáře Boháče.

Ve 28. minutě hostující stoper Kačaraba, který si připsal 100. start v české lize, zahrál v pokutovém území rukou a sudí Petřík po zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil penaltu. K ní se postavil domácí kapitán Jeřábek, jenže gólman Mandous směr jeho zakončení vystihl a poradil si i s Kostkovou dorážkou z bezprostřední blízkosti.

V závěru prvního poločasu mohli naopak udeřit Pražané, ale Boháč se dvakrát během chvíle vyznamenal. Nejdříve nataženou nohou výborně zastavil Krmenčíkovu střelu a vzápětí si zastavil i Stanciův pokus z úhlu.

Kanonáda po změně stran

Slavia se třikrát prosadila v rozmezí 58. až 64. minuty. První dva góly zaznamenal po podobných akcích z pravé strany Krmenčík, který do prázdné branky nejprve uklidil Bahovu a poté Masopustovu přihrávku.

"Nedal jsem v první půli vyloženou šanci, za což se necítím moc dobře, ale musím říct, že kluci a realizační tým mě podrželi. Byly to takové moje klasické góly, byl jsem na správném místě. Musím poděkovat spoluhráčům, že mi to takhle fantasticky připravili do prázdné brány, jsem za to rád," poznamenal Krmenčík.

Masopust se asistencí podílel i na třetím zásahu hostů, když za sebe nahrál zakončujícímu Lingrovi. V 75. minutě Lingr přidal další gól po parádní střele pod břevno a skóre uzavřel o pět minut později první brankou v ročníku nejvyšší soutěže Ekpai, který zužitkoval samostatný únik. Jeho další zásah v nastavení neplatil kvůli ofsajdu.

Pět gólů ve druhém poločase nasázela Slavia v Ďolíčku i v září v ligovém zápase proti Bohemians 1905 (5:1). 

FK Pardubice - Slavia Praha 0:5 (0:0)

Branky: 58. a 63. Krmenčík, 64. a 75. Lingr, 80. Ekpai. Rozhodčí: Petřík - Horák, Paták - Adámková (video). ŽK: Šimek, Cadu (oba Pardubice). Diváci: 3492.

Pardubice: Boháč - Halász, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek (82. I Sang-hjok) - Kostka (71. Huf), Tischler, Šimek (71. Černý), Cadu (81. Ramos) - Chytil (87. Lupač). Trenér: Novotný.

Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (82. Olayinka) - Holeš (72. Madsen), Hromada - Masopust (72. Ekpai), Stanciu, Plavšič (39. Lingr) - Krmenčík (72. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Je to pro nás obrovské zklamání. Do utkání jsme vstoupili dobře. Odehráli jsme velmi dobrý první poločas. Kluky za něj můžeme pochválit. Škoda, že jsme neproměnili pokutový kop, ale to se stane. Poločas byl 0:0. Ani do druhého jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme během šesti minut třikrát inkasovali a bylo po zápase. Slavia se uklidnila. Tahali jsme pak za kratší konec."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Chtěl bych poděkovat týmu, jak jsme zápas odehráli vzhledem k programu, který jsme měli. Končili jsme ve čtvrtek večer a dneska jsme začínali od tří. Chtěl bych poděkovat lidem, kteří nám vytvořili domácí prostředí. Tenhle duel počítám jako domácí než venkovní. Skvělá kulisa. Chtěl bych poděkovat (brankáři) Alešovi (Mandousovi). Chycenou penaltou nám hodně pomohl. Vystupňovaným výkonem ve druhém poločase se nám zápas podařilo otočit na naši stranu. Výsledkově to vypadá jednoduše, ale Pardubice hrály v prvním poločase velice nepříjemně, dobře nás dostupovaly. Byl to soubojový zápas, v němž bylo málo místa. Celkově z naší strany dobře odvedená práce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články