Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SOUHRN 1. KOLA NADSTAVBY: Hradec sestřelil Slavii, do Edenu pojede s náskokem Plzeň

Fotbalisté Plzně nevzdávají boj o titul. V úvodním kole nadstavbové části porazili Slovácko a o dva body předskočili na špici tabulky Slavii, která narazila v Mladé Boleslavi, kde prohrála 3:4 s Hradcem Králové. Příští neděli tak pojede Viktoria do Prahy na stadion Slavie s dvoubodovým náskokem. Sparťanští fotbalisté nedopustili další zaváhání a přehráli Baník 3:1. Odstartovala i skupina o záchranu, v níž se musel Jablonec sklonit před Pardubicemi. Další dva duely skončily remízou. Boj o sedmé místo začaly lépe Mladá Boleslav a Olomouc. 

(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/hradec-se-nelekl-ani-slavie-nastrilel-ji-ctyri-goly-a-nenechal-ani-bod/62659e6a43b414b574eb7f09)

Hradec Králové - Slavia 4:3

Hradecká kometa sezony opět ukázala, že její výkony nejsou náhoda. Překvapivý účastník skupiny, hrající v nadstavbové části fotbalové ligy o titul, rozpoutal v Mladé Boleslavi, kde východočeský celek hostuje, přestřelku s největším favoritem na titul a vyšel z ní vítězně. Slavia marně dotahovala vedení nováčka soutěže, nakonec padla 3:4 a přišla tak o vedení v tabulce.

Plzeň - Slovácko 3:1

Počtvrté za sebou porazili fotbalisté Plzně Slovácko. Tentokrát 3:1. Největší zásluhu na tom měl útočník Beauguel. Ten dal dva góly, druhý z penalty, a na další nahrál Sýkorovi. Vytáhlý Francouz se v sezoně trefil už popatnácté. Za hosty vyrovnával na 1:1 Cicilia z penalty. Viktorii několikrát podržel výborný brankář Staněk, který zmařil minimálně tři gólové šance Slovácka. Plzeň tak čeká na špici tabulky, jak dopadne večerní zápas Hradec Králové - Slavia.

Plzeň - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:1

Domácí se dlouho proti Baníku nemohli prosadit, až krátce před přestávkou otevřel skóre Ladislav Krejčí mladší. V poslední čtvrthodině pak definitivně o třech bodech pro Pražany rozhodli Čvančara a Haraslín. V nastavení pak domácí gólman Heča daroval gól Almásimu, který se díky tomu dotáhl na slováckého Jurečku na čelo tabulky střelců.

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:3

Mladá Boleslav začala na jihu Čech zhurta a už v 17. minutě vedla 2:0, když se dvakrát trefil Douděra. Pak sice Čavoš snížil, ale ještě do poločasu vrátil hostům dvougólové vedení Ladra. Na konečných 2:3 upravil ve druhém poločase guinejský útočník Tolno. Boleslav tak má před domácí odvetou blíž k postupu do boje o sedmé místo, znamenající mimo jiné milionovou prémii.

Olomouc - Liberec 1:0

Vyrovnaný zápas v Olomouci rozhodl jediný gól, který dal už v sedmnácté minutě Chytil. Sigma tak porazila Liberec počtvrté z posledních pěti zápasů. Utkání bylo kvůli silnému dešti ve druhém poločase na chvíli přerušeno. Odveta v Liberci, která rozhodne o tom, kdo bude hrát o sedmé místo v tabulce, bude ještě hodně zajímavá.

Jablonec - Pardubice  0:1

V soubojích o záchranu zamotal situaci v tabulce zápas Jablonce proti Pardubicím. V něm se hosté na domácím stadioně nedokázali gólově prosadit, navíc dohrávali skoro celý poločas v oslabení. O tom, že si do tabulky nepřipíší ani bod, rozhodl dvacet minut před koncem Solil. Východočeši poskočili na 14. místo právě před soupeře ze severu.

Teplice - Bohemians Praha 1905  2:2

Bodově výrazně polepšit si mohli i pražští Bohemians. Dvakrát v Teplicích vedli, nakonec jim ale tříbodový zisk zredukoval na jediný bod vyrovnávacím gólem na 2:2 Vondrášek.

Karviná - Zlín  1:1

Body se dělily také v Karviné. Po vedoucím gólu Čanturišviliho z první půle vyrovnával po hodině hry Bartošák. Domácí nakonec remízu uhájili, byť střetnutí dohrávali bez vyloučených Mikuše a Zorvana. Na patnáctý Jablonec ztrácejí osm bodů, Zlín má na barážovou příčku náskok čtyř bodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články