Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Beaugel střílel, Staněk chytal a Plzeň porazila Slovácko

Počtvrté za sebou porazili fotbalisté Plzně Slovácko. Tentokrát 3:1. Největší zásluhu na tom měl útočník Beauguel. Ten dal dva góly, druhý z penalty, a na další nahrál Sýkorovi. Vytáhlý Francouz se v sezoně trefil už popatnácté. Za hosty vyrovnával na 1:1 Cicilia z penalty. Viktorii několikrát podržel výborný brankář Staněk a Západočeši prodloužili ligovou sérii bez porážky na 18 zápasů. Plzeň tak čeká na špici tabulky, jak dopadne večerní zápas Hradec Králové - Slavia.  

Plzeň - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Beauguel otevřel skóre v šesté minutě. Hostující Rigino Cicilia odpověděl z penalty, ale ještě před pauzou Plzni vrátil náskok Jan Sýkora. Beauguel v 75. minutě přidal pojistku z pokutového kopu. Francouzský útočník se s 15 góly v ligové sezoně vyhoupl do čela tabulky střelců. Domácí několikrát výrazně podržel brankář Jindřich Staněk.

"Nekombinovali jsme úplně tak dobře, jak jsme si představovali. Jsme radši, že jsme utkání zvládli takovýmhle způsobem. Je to pro nás velmi důležité vítězství," řekl plzeňský trenér Michal Bílek.

"Někteří hráči hráli s respektem nebo si to přišli jenom odehrát. Nevím, jak to mám pojmenovat. Od svého týmu já takový výkon nechci, některé jednotlivé výkony byly velmi špatné," doplnil kouč Slovácka Martin Svědík.

Plzeňskému týmu vyšel začátek. Kalvach z přímého kopu obloučkem našel Beauguela a ten se prosadil hlavou. Hosté mohli rychle vyrovnat, ale Viktorii dvakrát podržel Staněk. Nejprve zneškodnil Reinberkovu hlavičku po rohu a následně tváří v tvář vychytal Jurečku, jenž svůj 100. ligový zápas gólem neoslavil. "Snažil jsem se co nejvíc roztáhnout a měl jsem štěstí, že mě trefil," řekl Staněk.

Slovácko se dočkalo vyrovnání ve 29. minutě. Čermák v šestnáctce přišlápl Sadílkovi nohu a rozhodčí Klíma po kontrole u videa nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Cicilia. Rodák z Curacaa si v tomto ročníku nejvyšší soutěže polepšil na šest gólů.

Viktoria si za šest minut vzala vedení zpět. Beauguel si pohrál s bránícím Hofmannem a ideálně předložil míč volnému Sýkorovi. Ten zblízka nezaváhal, skóroval počtvrté v ligové sezoně a poprvé od prosincového utkání s Libercem. "Se silnými soupeři se rozhoduje hlavně v šestnáctkách, kde to zase necháme volné a necháme si dát šest minut po vyrovnání na 2:1. To byla velká chyba," prohlásil Svědík.

Sýkora mohl zvýšit po hodině hry, ale tentokrát nepřekonal brankáře Nguyena. Domácí Staněk o chvíli později dalším skvělým zákrokem zastavil ránu Reinberka. "Tohle bylo o štěstí, že jsem se rozplácl a zpevnil ruku. Naštěstí to vyšlo," podotkl Staněk. "Kdybych to dával po zemi, tak by na to, myslím, nereagoval. Tím, že jsem to trošku zvedl, stačil zvednout ruku. Bohužel," dodal obránce Reinberk.

Jeho spoluhráč Daníček pak v pokutovém území fauloval střídajícího Chorého a nařízenou penaltu čtvrt hodiny před koncem proměnil Beauguel, jenž v posledních třech ligových duelech se Slováckem zaznamenal čtyři branky.

"V minulém zápase nastoupil v Mladé Boleslavi Choras (Chorý) a podal vynikající výkon. Dnes od začátku dostal příležitost Bogy (Beauguel) a podal taky velmi dobrý výkon, dal dvě branky. Oba jsou pro nás velmi důležití hráči," uvedl Bílek.

Plzeňští si vedení v klidu pohlídali a protáhli domácí ligovou šňůru bez porážky na 24 utkání. Slovácko venku nebodovalo podruhé za sebou.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)

Branky: 6. a 75. z pen. Beauguel, 35. Sýkora - 29. Cicilia z pen. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Antoníček - Ondráš (video). Bez karet. Diváci: 7213.

Plzeň: Staněk - Řezník, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Sýkora (76. Kopic), Čermák (60. Chorý), Mosquera (82. Pernica) - Beauguel (82. Holík). Trenér: Bílek.

Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Tomič (46. Kalabiška), Havlík, Sadílek, Reinberk - Petržela (33. Holzer), Cicilia (77. Vecheta), Jurečka (77. Kohút). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články