Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Budějovice se po úvodní kanonádě Boleslavi probraly, ale na body to už nestačilo

Mladá Boleslav začala na jihu Čech zhurta a už v 17. minutě vedla 2:0, když se dvakrát trefil Douděra. Pak sice Čavoš snížil, ale ještě do poločasu vrátil hostům dvougólové vedení Ladra. Na konečných 2:3 upravil ve druhém poločase guinejský útočník Tolno. Boleslav tak má před domácí odvetou blíž k postupu do boje o sedmé místo, znamenající mimo jiné milionovou prémii. 

Mladá Boleslav - České Budějovice
zdroj: ČT4 autor: David Taneček

Svěřenci trenéra Hoftycha, který v minulosti vedl domácí Dynamo, byli o něco nebezpečnější. První šanci ke skórování však měli Jihočeši, Michal Škoda v 11. minutě trefil tyč. Gólově se o dvě minuty později prosadili hosté, když Douděra tečoval do sítě Ewertonovou střelu.

Stejný hráč mohl slavit také v 17. minutě. Českobudějovická defenziva několikrát neodvrátila míč, Douděra za pokutovým územím napřáhl ke střele, která mířila k pravé tyči a gólman Dynama Vorel se natahoval marně. Mladoboleslavský krajní hráč skóroval posedmé za posledních sedm ligových utkání, do nichž naskočil.

"Prvních 30 minut z naší strany nebylo vůbec dobrých. Na některých hráčích byla vidět obrovská nervozita, z čehož pramenily chyby," řekl na tiskové konferenci českobudějovický trenér David Horejš.

Domácí se záhy vrátili do zápasu. V 19. minutě Čavoš vystřelil z 25 metrů a jeho skákavý pokus překvapil mladoboleslavského brankáře Šedu. Ještě před přestávkou však vrátil dvougólový náskok hostům Ladra, když ve 41. minutě zakončil rychlou kombinaci svého týmu po sérii přihrávek na jeden dotek.

Jihočeši do druhého poločasu vystřídali dva hráče, ale Boleslav dlouho kontrolovala vývoj duelu. Až v 73. minutě neuhlídala roh domácích, po němž skóroval střídající Tolno. Jihočeši mohli v závěru vyrovnat. Své šance ale neproměnili v 87. minutě Havel a v 90. minutě Čavoš. Dynamo podruhé za sebou prohrálo a před venkovní odvetou je v těžké pozici.

"Po přestávce byly Budějovice nepříjemnější a nebezpečnější. V závěru nás při jejich šancích podržel brankář Šeda," uvedl kouč Slovanu Hoftych. Dynamo podruhé za sebou prohrálo a před venkovní odvetou je v těžké pozici. "Soupeř má gól náskok, ale pořád je to podle mě otevřené," mínil Horejš.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:3)

Branky: 19. Čavoš, 73. Tolno - 13. a 17. Douděra, 41. Ladra. Rozhodčí: Batík - Podaný, Dohnálek - Kocourek (video). ŽK: Čolič - Milan Škoda. Diváci: 2125.

Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Novák (46. Brandner) - Valenta (84. Hák), Čavoš - Van Buren, Michal Škoda (64. Hais), Penner (31. Tolno) - Mihálik (46. Hora) . Trenér: Horejš.

M. Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Smrž - Douděra (74. Skalák), Mašek (64. Dancák), Hlavatý (46. Milan Škoda), Ewerton (90. Rolinek) - Ladra (74. Mužík). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články