Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians v Teplicích dvakrát vedli. Nakonec vezou do Prahy bod

Fotbalisté Bohemians 1905 v prvním kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu v Teplicích dvakrát ztratili vedení a remizovali 2:2. Na úvodní branku Antonína Křapky ze 33. minuty odpověděl po přestávce Daniel Trubač. Pražanům poté vrátil vedení Petr Hronek, ale v 71. minutě rozhodl o dělbě bodů domácí Tomáš Vondrášek.

"Klokani" v nejvyšší soutěži nevyhráli podesáté za sebou a zůstávají na 13. příčce tabulky o skóre před Pardubicemi. Teplice bodovaly doma ve druhém utkání po sobě a jsou dvanáctí s bodovým náskokem na Bohemians. Speciální milník oslavil hostující kapitán Josef Jindřišek, který nastoupil k 300. zápasu za vršovický tým.

"Pokud v takovémto zápase a navíc venku dvakrát vedete, pak je bod málo. Remíza je asi spravedlivá, ale já ji vnitřně cítím jako ztrátu," řekl na tiskové konferenci trenér pražského celku Jaroslav Veselý.

Pro Teplice nezačal duel šťastně a už ve 21. minutě musel kvůli zranění odstoupit záložník Jukl. O 12 minut později domácí poprvé inkasovali. Po sérii zablokovaných střel se dostal míč ke Křapkovi a ten šťastným lobem překonal padajícího brankáře Grigara. Osmadvacetiletý Křapka zaznamenal druhý gól v této sezoně a první od příchodu do Bohemians z Karviné.

Severočeši byli ještě v první půli blízko vyrovnání. Kučerova pohotová rána ze 40. minuty však skončila na břevně. "Prvních pětatřicet jsme minut prospali a Bohemka byla lepší. Určitě na to hráče upozorníme. Takhle do zápasů vstupovat nelze," prohlásil teplický trenér Jiří Jarošík.

Teplice pokračovaly v aktivitě a v 51. minutě srovnaly. Na centr střídajícího Kodada, který dnes slavil 24. narozeniny, si naběhl Trubač a střelou na bližší tyč překonal gólmana Valeše. Domácí záložník se trefil počtvrté v tomto ročníku nejvyšší soutěže a vyrovnal nejlepší klubové střelce Sejka, Fortelného a Mareše.

"Trubač se zvedl. Dvacet minut mu to nešlo, ale ve druhé půli byl excelentní. Po dlouhé době měl body za gól a asistenci. Jsem rád, že když jsem ho o půli zpražil, vzal za to a byl vepředu naším nejlepším hráčem," řekl Jarošík.

"Sklářům" však vydržela radost jen čtyři minuty. Po rohovém kopu vyrazil Grigar míč k Hronkovi a ten prudkou hlavičkou k tyči vrátil Pražanům vedení. Osmadvacetiletý záložník Bohemians vstřelil pátý gól v této ligové sezoně.

Náskok hostů mohli vzápětí zvýšit Chramosta s Bartkem. První jmenovaný ale trefil po úniku v 59. minutě boční síť a jeho spoluhráč později zamířil do tyče. "Tady se zápas lámal. Kdybychom dali na 3:1, byli by už domácí mrtví, protože nevypadali psychicky dobře," uvažoval Veselý.

Jarošík reagoval na nepříznivý vývoj v 68. minutě trojnásobným střídáním a Teplice o tři minuty později vyrovnaly. Na Trubačův přímý kop si naběhl Vondrášek a z bezprostřední blízkosti nedal Valešovi šanci. Vondrášek se prosadil proti Bohemians podruhé v této sezoně.

Když tečovanou střelu střídajícího Daniela Marečka vyrazil domácí Grigar, rozešly se oba týmy na Stínadlech podruhé z posledních tří ligových zápasů smírně. "Nejvíc si cením, že tým pokaždé zvedl hlavu a šel za vyrovnáním. Bod po tomto výkonu a průběhu asi musíme brát. Máme stále vše ve svých rukou," dodal Jarošík.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)

Branky: 51. Trubač, 71. Vondrášek - 33. Křapka, 55. Hronek. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Kotalík - Franěk (video). ŽK: Puškáč (Bohemians). Diváci: 2131.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Chaloupek, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Kučera (68. L. Mareček), Trubač, Boljevič (68. Prošek) - Jukl (21. Kodad, 90. Vachoušek) - Žák, Sejk (68. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Bohemians: Valeš - Bederka, Křapka, Vondra - Dostál (85. Nový), Jindřišek, Květ (77. D. Mareček), Fulnek - Beran (46. Bartek) - Chramosta (61. Vaníček), Hronek (85. Puškáč). Trenér: Veselý.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články