Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Olomouc nezastavil Liberec ani krupobití, rozhodl jediný gól Chytila

Vyrovnaný zápas v Olomouci rozhodl jediný gól, který dal už v sedmnácté minutě Chytil. Sigma tak porazila Liberec počtvrté z posledních pěti zápasů. Utkání bylo kvůli silnému krupobití ve druhém poločase na 12 minut přerušeno. Odveta v Liberci, která se hraje v sobotu a rozhodne o tom, kdo bude hrát o sedmé místo v tabulce, bude ještě hodně zajímavá. 

Olomouc - Liberec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Ještě jsem nezažil takové krupobití při zápase. Bylo to náročné hlavně pro hráče, kteří čekali v tunelu na znovuzahájení hry. Zvládli to, hlavně se pak nikomu nic na těžkém terénu nestalo," řekl na tiskové konferenci trenér Sigmy Václav Jílek. Jeho protějšku Luboši Kozlovi vynucená pauza zase tolik nevadila. "Využili jsme to na udělení taktických pokynů a taky jsme připravili dvě střídání, obě nám vyšla," řekl Kozel.

Oba týmy vstoupily do utkání ofenzivně. V 17. minutě se radovali domácí. Slaměna využil zaváhání zkušeného Gebre Selassieho, přihrál Chytilovi, který povedenou střelou z hranice šestnáctky nedal Vliegenovi šanci.

Sigmu vedoucí gól uklidnil, zpřesnila kombinaci, zrychlila přihrávky a byla mnohem nebezpečnější než Slovan. Růskův pokus těsně nad liberecký brankář kontroloval, podobně jako Chytilovu střelu zblízka ve 33. minutě. Druhý gól Olomouce měl na kopačce Slaměna poté, co Vliegen vyběhl daleko za pokutové území, ale netrefil míč, jehož cestě do odkryté brány zabránil Tupta. "Místo toho, abychom se dostali do koncovky, tak jsme chybovali v defenzivě," řekl Kozel.

Liberec se snažil o útočné pojetí, byl velmi často před pokutovým územím Hanáků, do střeleckých příležitostí jej však kompaktní obranný blok Sigmy takřka nepustil. Naopak v 54. minutě šel sám na Vliegena Zifčák, ale jeho pokus o hokejový blafák gólman Severočechů zneškodnil. "Měli jsme více příležitostí a měli jsme je proměnit," uvedl Jílek.

Po ojedinělé šanci Rabušice na druhé straně byl zápas na 12 minut přerušen kvůli silnému krupobití, obraz hry se po návratu hráčů na trávník ale nijak zásadně nezměnil. Liberec se pokoušel o zteč, ovšem šance na góly měli domácí. Růsek s možností ale nenaložil dobře.

Třináctiminutové nastavení přineslo nápor Liberce a velkou šanci střídajícího Stocha, který zblízka trefil jen náruč Macíka. Ve 12. minutě nastaveného času pak olomouckého gólmana nepřekonal ani Koscelník v největší šanci hostí.

"Škoda zahozených příležitostí, ale cítím, že v odvetě máme šanci vývoj otočit a postoupit," mínil Kozel. "Jsme v poločase dvojzápasu, čeká nás náročná odveta," konstatoval Jílek.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 17. Chytil. Rozhodčí: Petřík - Ratajová, Černoevič - Černý (video). ŽK: Hilál, Stoch (oba Liberec). Diváci: 2237.

Olomouc: Macík - Beneš (46. Zifčák), Hubník, Jemelka - Chvátal, Breite, Daněk (16. Slaměna, 63. Hadaš), Sedlák, Zmrzlý - Růsek (90.+12 Uriča), Chytil (63. Vepřek). Trenér: Jílek.

Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Mikula, Purzitidis - Koscelník (75. Matoušek), Havelka (87. Michal), Tiéhi, Frýdek (46. Višinský), Tupta - Rabušic (75. Hilál), Alijagič (90.+1 Stoch). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články