Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karviná vstoupila do skupiny o záchranu remízou. Proti Zlínu dohrávala v devíti

Fotbalisté poslední Karviné na úvod ligové nadstavbové skupiny o záchranu doma remizovali 1:1 se Zlínem. Hosté vedli od 36. minuty gólem Vachtanga Čanturišviliho, v 60. minutě vyrovnal Lukáš Bartošák. Slezané dohrávali bez dvou vyloučených hráčů Rajmunda Mikuše a Filipa Zorvana. Karviná ztrácí osm bodů na patnáctý Jablonec, který drží druhou barážovou příčku. Zlín sice nevyhrál páté ligové utkání za sebou, ale vede skupinu s náskokem čtyř bodů na první barážovou pozici.

"Záchrana je zase o kus dál. Je to letos bláznivý ročník, Jablonec prohraje doma s Pardubicemi. Herně ale nemohu hráčům nic vytknout, bojovali, dřeli. Jen mi vadí dvě vyloučení, hlavně to druhé," řekl na tiskové konferenci trenér domácích Bohumil Páník.

"Nám tři body unikly. Měli jsme kvalitu na to, abychom to zvládli, závěr měl být z naší strany lepší. Na jeden gól potřebujeme šest šancí," přidal zlínský kouč Jan Jelínek, jenž je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent.

Zápas začal ve velmi opatrném duchu a na obou týmech byla patrná nervozita. První náznak šance přišel v 18. minutě, kdy Bartošákova střela z hranice šestnáctky protáhla brankáře Rakovana. Domácí tým získal mírnou územní převahu, nicméně další náznak šance nepřišel. Zlín po půl hodině vyrovnal průběh a tlačil se do zakončení. Pokusy Dramého a Čanturišviliho skončily vedle.

Ve 36. minutě se ale do míče opřel znovu Gruzínec Čanturišvili a ze zhruba 20 metrů trefil horní růžek branky. Byl to jeho premiérový gól v české lize při 81. startu. Šanci na dvoubrankové vedení pak v poslední minutě první půle promarnil Vraštil, když zblízka hlavičkoval vedle.

Domácí tým posílil příchodem Durosinmiho útok, ale jeho přítomnost významnější efekt neměla. V 60. minutě se domácí dočkali vyrovnání po spolupráci jiných hráčů. Centr z pravé strany po zemi usměrnil zblízka do sítě bývalý zlínský hráč Bartošák a vyrovnal na 1:1.

Karvinou vyrovnání nabudilo k další útočné aktivitě, Túlio trefil po hodině hry břevno, Durosinmiho střelu s námahou vyrážel Rakovan. Rozlet domácích ale zmrazil faul Mikuše, za nějž viděl obránce slezského týmu v 70. minutě červenou kartu.

"Kdyby Túlio dal na 2:1, už bychom to uhájili, ale červená to vše zkazila," upozornil Páník. "Ale podobná situace tam byla i ze zlínské strany od Matejova na Zorvana. My teď musíme všechno vyhrát, jedeme do Jablonce a bude to těžké," dodal Bartošák.

Zlín i v početní převaze podřídil taktiku tomu, aby neinkasoval. Nahrála mu k tomu i druhá červená karta pro domácího Zorvana v poslední minutě. "Ševci" bod v klidu uhájili, 13. vzájemný duel soupeřů v nejvyšší soutěži skončil poprvé remízou.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

MFK Karviná - Fastav Zlín 1:1 (0:1)

Branky: 60. Bartošák - 36. Čanturišvili. Rozhodčí: Berka - Vlček, Kříž - Petřík (video). ŽK: Šehič, Čmelík - Matejov, Cedidla. ČK: 70. Mikuš, 90. Zorvan (oba Karviná). Diváci: 1320.

Sestavy:

Karviná: Bajza - Mikuš, Buchta, Stropek, Šehič (90. Svoboda) - Jursa (81. Sinjavskij), Túlio - Zorvan, Qose (46. Durosinmi), Bartošák (72. Čmelík) - Papadopulos (72. Kobouri). Trenér: Páník.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Procházka, Vraštil, Matejov (71. Simerský) - Conde - Dramé (71. Vukadinovič), Hrubý, Janetzký (90. Fillo), Čanturišvili (81. Reiter) - Fantiš (81. Jawo). Trenér: Kalivoda.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články