Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Proč nehrál Sima? Je na odchodu do Anglie, řekl trenér Trpišovský

Kometa minulé fotbalové sezony zřejmě změní dres i zemi. Talentovaný Senegalec Abdallah Sima zřejmě odejde ze Slavie za kanál La Manche. Po zápase 6. ligového kola v Karviné to řekl trenér Pražanů Jindřich Trpišovský. O jaký klub se jedná, kouč neuvedl, ale podle iSport.cz jde o Brighton.

Sima měl původně nastoupit v Karviné v základní sestavě, ale nakonec nehrál. "Je na odchodu, takže nemohl zasáhnout do zápasu. Taková byla dohoda, že nepůjde. Dozvěděli jsme se to hodinu před zápasem, původně byl v základní sestavě. Bylo to přání toho klubu, aby nenastoupil z důvodu nějakého zranění," řekl Trpišovský v rozhovoru pro O2 TV po remíze 3:3 v Karviné.

"Ještě to není hotové, je to ve fázi dotahování. Vypadá to na Anglii, Premier League. Ale dokud to není černé na bílém, což není, tak se ve fotbale může cokoliv změnit," doplnil Trpišovský.

O Simově odchodu ze Slavie se už delší dobu spekuluje. Dvacetiletý senegalský křídelník se stal objevem minulé sezony. Do slávistického "áčka" se přesunul v průběhu podzimu a měl nečekaně povedený start. Blýskl se třeba dvěma góly při výhře 3:0 v derby na Spartě a celkově si připsal v uplynulém ligovém ročníku 11 branek. Na jaře se zranil a do původní formy se zatím nedostal.

Na odchodu ze Slavie by mohl být i reprezentační obránce David Zima, o kterého dál usiluje FC Turín. "Už dopoledne to vypadalo, že od nás odjede, ale nakonec zůstal. Neumím říct, jak je teď jeho odchod pravděpodobný. Nevím, co je nového," uvedl Trpišovský při on-line tiskové konferenci.

"Záleží na částce a na přání samotného hráče. Je to italská liga. Musíme myslet i na toho kluka, co pro něj bude posun. Je potřeba vzít v potaz, co bude dobré pro klub a co pro hráče," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články