Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přestup Simy? Zájem mají velké týmy z Anglie, padnout měla i konkrétní nabídka

Kde leží budoucnost Abdallaha Simy? Podle britského deníku Evening Standard mají o devatenáctiletého hráče Slavie zájem ostrovní kluby v čele s Arsenalem a West Hamem. Sám Sima prý preferuje přestup do Premier League. Britská média odhadují jeho cenu na 25 milionů liber (zhruba 743 milionů korun), které údajně jeden z klubů už Slavii předložil.

"Zástupci útočníka vedou pravidelná jednání s několika anglickými kluby, mezi nimi je údajně Manchester United stejně jako Arsenal nebo West Ham. Hráč byl v minulosti spojován též s Paris St. Germain nebo Juventusem, ale Sima by v létě šel raději do Premier League," napsal Evening Standard.

Senegalský fotbalista na sebe upoutal pozornost během tažení Slavie v Evropské lize. Český mistr na své cestě vyřadil i díky Simovu gólu Leicester a poté uspěl také v osmifinále proti Glasgow Rangers. Působení týmu Jindřicha Trpišovského v evropské soutěži ukončil až ve čtvrtfinále Arsenal, který údajně patří k zájemcům o Simovy služby.

Podle britských médií vystoupala Simova cena v lednu až na 50 milionů liber, v současné době se ale pohybuje na polovině. "Slavia již od jednoho nejmenovaného klubu nabídku 25 milionů liber obdržela," napsal rovněž deník.

Zatímco Arsenal řeší další budoucnost útočníka Alexandra Lacazetta, jemuž končí příští rok smlouva, West Ham má zase v hledáčku Tammyho Abrahama z Chelsea. Za něj však "blues" mají požadovat 40 milionů liber, což si jejich londýnský rival nemůže dovolit.

"Máme za sebou 18 měsíců pandemie, bez fanoušků a s řadou škrtů. Myslel bych si, že to bude z hlediska přestupů slabší léto, nicméně bych byl rád, kdybychom přece jen posílili. Pokud tedy budu mít možnost sehnat správné hráče, udělám to," uvedl nedávno trenér David Moyes.

"Kladiváři" mají s akvizicemi ze Slavie dobré zkušenosti. I díky výkonům Tomáše Součka a Vladimíra Coufala atakují příčky zajišťující evropské poháry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články