Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávista Sima dostal za červenou kartu dvouzápasový trest a přijde o derby

Ofenzivní záložník pražské Slavie Abdallah Sima dostal za vyloučení v zápase 24. kola s Opavou od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace trest na dvě soutěžní utkání. Devatenáctiletý senegalský kanonýr přijde o nejbližší dva duely nejvyšší soutěže - o venkovní utkání v Brně a následné domácí derby se Spartou.

Abdallah Sima slaví gól v derby
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sima byl o víkendu při výhře lídra ligy a obhájce titulu 4:0 nad Opavou vyloučen ve 22. minutě poté, co mimo vápno ostrým šlapákem trefil brankáře Tomáše Digaňu.

Sudí Ondřej Cieslar nejprve senegalskému útočníkovi udělil žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ho vyloučil.

Sudí vyhodnotili zákrok jako surovou hru za použití nepřiměřené síly, při níž došlo k ohrožení zdraví soupeře. Komise rozhodčích verdikt akceptovala.

Sima patří ke klíčovým hráčům Slavie. Trenér Jindřich Trpišovský ho zařadil do A-týmu teprve v průběhu podzimu z rezervy, talentovaný ofenzivní univerzál ale od té doby vstřelil v lize 11 gólů a dělí se o pozici druhého nejlepšího kanonýra soutěže za spoluhráčem Janem Kuchtou. V prosincovém derby na Spartě přispěl dvěma brankami k výhře 3:0.

Simova účast v derby ještě není definitivně vyloučena. Slavia by ale po utkání v Brně musela uspět s žádostí o prominutí zbylé poloviny trestu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články