Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Potvrzeno. Talent Kabongo už patří Plzni, s Viktorií podepsal čtyřletou smlouvu

Přestup českého mládežnického reprezentanta Christopha Kabonga z belgického Lommelu do Plzně je definitivně stvrzen. Dvacetiletý hráč podepsal s Viktorií čtyřletý kontrakt. Pražský rodák se na západě Čech zapojil do letní přípravy už minulý týden a o víkendu odehrál proti Petřínu první přípravný zápas.

Christoph Kabongo
zdroj: fcviktoria.cz

Člen reprezentačního výběru do 21 let Kabongo odešel před čtyřmi lety do Lommelu z pražské Sparty. Poslední rok a půl strávil na hostování v Podbrezové ve slovenské lize. Nyní zamířil do Plzně. "Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a Christophe se stal hráčem Viktorie," uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

"Jde o rychlostního ofenzivního hráče, který je navíc velmi variabilní. Sledovali jsme pozorně jeho výkony jak na Slovensku, tak i při zápasech české jedenadvacítky a hodně nás zaujal. Vidíme v něm do budoucna obrovský potenciál," doplnil Kolář k plzeňské posile.

Kabongo označil angažmá ve Viktorii za obrovskou výzvu. "Sledoval jsem její výkony v pohárové Evropě a udělala na mě dojem. Teď budu chtít přispět k dalším úspěchům," řekl fotbalista, který má v dresu Lvíčat bilanci šesti zápasů a čtyř branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články