Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Plzeň si na úvod přípravy zastřílela s třetiligovým Petřínem, čtyřikrát skóroval Vašulín

Plzeň v úvodním přípravném utkání před novou sezonou zvítězila 7:0 na hřišti nováčka třetí ligy z Petřína. Liberec v premiéře pod koučem Radoslavem Kováčem porazil 2:0 druholigový Varnsdorf. Dukla Praha uspěla 3:1 nad Táborskem a také Teplice si poradily se soupeřem z druhé ligy, v Dubí zdolaly 1:0 Žižkov.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Liberec vstoupil do přípravy vítězně

Plzeň rozhodla o jasném vítězství nad menším klubem ze západočeské metropole šesti góly v první půli, o které se postaraly čerstvé posily. Čtyřikrát se trefil útočník Vašulín, dvakrát záložník Slončík. Po změně stran přidal další branku Metsoko.

"Na první utkání za Plzeň jsem se těšil a jsem rád, že jsme to zvládli. Sice jsme hráli s třetiligovým týmem, ale i takové zápasy jsou těžké. Navíc po prvním týdnu přípravy, který nebyl vůbec jednoduchý," řekl Slončík pro klubovou televizi.

"Nechtěl bych hodnotit samotné utkání. Bylo to vyústění úvodního týdenního bloku, kluci zatím koušou tréninky velmi dobře a dnes si s chutí zahráli," doplnil asistent trenéra Jan Trousil.

Rovněž Liberec potvrdil v Hrádku nad Nisou proti Varnsdorfu roli favorita. V prvním poločase otevřel skóre Purzitidis a pojistku přidal v 72. minutě z pokutového kopu Kok.

Dukla zdolala Táborsko po pěti zápasech, postupně skórovali Špatenka, Šebrle a Matějka. Účastník baráže o postup do první ligy snížil v závěru zásluhou Nečase.

Výsledky přípravných fotbalových utkání:

Petřín Plzeň – Viktoria Plzeň 0:7 (0:6)
Branky: 2., 13., 17. a 44. Vašulín, 4.a 8. Slončík, 47. Metsoko.

Dukla Praha – FC Táborsko 3:1 (1:0)
Branky: 21. Špatenka, 60. Šebrle, 67. Matějka – 85. Nečas.

Slovan Liberec – FK Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 6. Purzitidis, 72. Kok z pen.

FK Teplice – Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 40. Radosta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články