Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Vždycky jsem chtěl hrát aktivní fotbal, hlásí trenér West na startu přípravy Slovácka

Slovácko bude v nadcházejícím ligovém ročníku obhajovat šestou příčku. Pomoci by jim k tomu měl nový trenér Roman West. Při své premiéře v nejvyšší soutěži se bude snažit vštípit svému týmu náročný herní styl.

Trenér Slovácka Roman West
zdroj: ČT sport

Dvaačtyřicetiletý trenér přišel na Slovácko letos v zimě k týmu dorostu. "Vždycky jsem chtěl hrát aktivní fotbal, presink, represink, zkracování, zužování, dostupování. Pokud to nepůjde, tak se budeme muset přizpůsobit typologii hráčů a herní způsob jim ušít na míru," popsal West.

Kádr týmu není kompletní. Odešli Daniel Holzer, Jan Kalabiška nebo Ondřej Mihálik. Kariéru ukončil stoper Michal Kadlec. Naopak pokračuje jednačtyřicetiletý Milan Petržela. K týmu se na týdenní zkoušku připojil čtyřiadvacetiletý slovenský obránce Filip Vaško, který naposledy působil v Michalovcích.

Slovácko oznámilo příchod sparťanského záložníka Filipa Součka, který byl naposledy na hostování v Jablonci. Kluby dolaďují jeho roční hostování bez opce s možností stažení hráče v průběhu zimní přestávky.

"Příprava je dlouhá, uvidíme, kdo bude hrát. Musíme se všichni pžřipravit, abychom zvádali ligové zápasy," uvedl Souček.

Slovácko se nyní připravuje doma. Po prvním kondičním bloku sehraje v sobotu 29. června přípravu se Zbrojovkou Brno, poté zamíří na soustředění do Slovinska, kde jedná o dvou přípravných zápasech. Generálku na ligu absolvuje Slovácko 13. července doma s Viktorií Žižkov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články