Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nejstarší hráč ligy nekončí, Jindřišek prodloužil s Bohemians smlouvu. Plzeň dotahuje přestup Kabonga

Josef Jindrišek ani ve 43 letech s profesionálním fotbalem nekončí. Nejstarší hráč v historii samostatné české nejvyšší soutěže prodloužil s Bohemians 1905 smlouvu o další rok. Viktoria Plzeň dokončuje přestup mládežnického reprezentanta Christophe Kabonga z belgického Lommelu. Michal Beran, který v loňské sezoně hostoval ze Slavie v Bohemians, přestoupil do Jablonce. Do přípravy Pardubic se zapojil jiný kmenový hráč pražské Slavie Jan Stejskal.

Josef Jindřišek
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Jindřišek hraje nejvyšší soutěž od sezony 2003/04. Čtyři ročníky strávil v dresu Jablonce a dva v Olomouci, v Bohemians působí od roku 2009.

V první lize dosud nastoupil do 442 zápasů, v nichž vstřelil 25 gólů. V minulé sezoně si s klokany zahrál 2. předkolo Evropské konferenční ligy. Vršovický celek se v pohárech představil po 36 letech.

Loni v říjnu Jindřišek překonal Pavla Zavadila a stal se nejstarším hráčem, který kdy v samostatné lize nastoupil.

Do Plzně míří reprezentant do 21 let Kabongo

Dvacetiletý Kabongo před čtyřmi roky odešel do Lommelu z pražské Sparty. Poslední rok a půl strávil na hostování v Podbrezové ve slovenské lize.

Nyní zamířil do Plzně, kde by měl podepsat čtyřletou smlouvu. Odehrát by měl už sobotní přípravný zápas s třetiligovým Petřínem.

"Jde o rychlostního ofenzivního hráče, který je navíc velmi variabilní. Sledovali jsme pozorně jeho výkony jak na Slovensku, tak i při zápasech české jedenadvacítky a hodně nás zaujal. Vidíme v něm do budoucna obrovský potenciál. Věřím, že brzy dojde k finálnímu dotažení přestupu," řekl sportovní ředitel plzeňského klubu Daniel Kolář.

Beran přestupuje do Jablonce

"Je to obrovská výzva a moc se na to těším. Těším se i na realizační tým, protože některé trenéry tam znám, láká mě spolupráce s nimi. To, že jsem podepsal smlouvu a jsem kmenový hráč Jablonce, kde se, doufám, prosadím a budu hrát, je pro mě super. Cítím, že Jablonec měl o mě velký zájem. Moc se na spolupráci těším," řekl Beran.

Z nového angažmá je nadšený. "První dojmy jsou super. Vážně jsem nečekal, že klub takhle funguje a je takový rodinný. Byl jsem tu vždycky jako soupeř, ale jsem moc příjemně překvapený. Moc se mi tu líbí a těším se, až to začne a budu zase hrát. Je tu příjemné a takové rodinné prostředí," uvedl bývalý mládežnický reprezentant.

Beran přestoupil do Slavie v červenci 2020 z jiného severočeského klubu Liberce, kde ještě působil na hostování. Poté hostoval i v Pardubicích a naposledy v pražských Bohemians 1905. V lize odehrál 110 zápasů, v nichž dal dvě branky.

Stejskal a Fousek jdou do přípravy s Pardubicemi

Stejskal je pardubickým odchovancem. V první lize odchytal 22 utkání v dresu Mladé Boleslavi, Slavie a Olomouce. Minulou sezonu strávil na hostování v druholigovém Vyškově.

S Východočechy se momentálně připravuje i jejich další odchovanec Adam Fousek. Třicetiletý záložník posledních pět sezon působil v brněnské Zbrojovce, od níž má povolení s Pardubicemi trénovat. Jeho situace se bude řešit v následujících dnech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články