Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Hyský začal v Karviné výhrou, Plzeň porazila Banskou Bystrici góly nových posil

Vítěznou premiéru u fotbalistů prvoligové Karviné má za sebou nový trenér Martin Hyský. Jeho svěřenci porazili v úvodním přípravném utkání na novou sezonu v polské Vladislavi druholigový polský celek Termalica Nieciecza 3:0. V Markvartovicích hrál Baník Ostrava přípravu se Žilinou, která skončila remízou 1:1. Viktoria Plzeň v nedalekém Touškově porazila B. Bystrici 2:1, když góly dali nově příchozí hráči Séne a Providence, který je v týmu na zkoušce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hyský poprvé vedl fotbalisty Karviné

Karvinou poslal do vedení v 35. minutě Memič. O další góly se po změně stran postarali dva mladíci. Nejprve skóroval sedmnáctiletý Kačor a skóre uzavřel devatenáctiletý Nigerijec Ojora. "Viděl jsem tam plno dobrých věcí, které od kluků budu chtít. Ale stále máme před sebou hodně práce, musíme si na sebe i na způsob hry zvyknout," řekl Hyský pro klubový web.

Plzeňský obrat po změně stran zařídily nové tváře v kádru Západočechů. Nejprve vyrovnal francouzský křídelník Providence, který je ve Viktorii na zkoušce z rakouského Hartbergu, a v 70. minutě rozhodl hlavou po rohovém kopu senegalský stoper Séne. Trenéra Koubka mohou mrzet pouze zdravotní problémy kapitána Hejdy, jenž střídal už po 17 minutách hry.

Ostravský Baník nezvítězil ani ve druhém přípravném zápase, po remíze s druholigovou Líšní hrál v Markvarticích 1:1 se Žilinou. Baník po první půli prohrával, v 54. minutě vyrovnal Kubala.

Přípravná fotbalová utkání:

MFK Karviná – Termalica Nieciecza 3:0 (1:0)

Branky: 35. Memič, 52. Kačor, 61. Ojora. Hrálo se ve Vladislavi.

Sestava Karviné:

I. poločas: Lapeš – Krčík, Svozil, Drobek, Fleišman – Planka, Čavoš – Memič, Ayaosi, Regáli – Vinícius. II. poločas: Ciupa – Raspopovič, Bergqvist, Carneiro, Muhammad – Žák, Moses – Mikuš, Ojora, Ražnatovič – Kačor. Trenér: Hyský.

Baník Ostrava - Žilina 1:1 (0:1)

Branky: 54. Kubala - 45.+1 Bari. Hrálo se v Markvartovicích:

Sestava Ostravy:

I. poločas: Letáček - Fukala, Frydrych, Pojezný, Kpozo - Buchta, Klíma, Boula, Šín, Holzer - Prekop. II. poločas: Markovič - Juroška, Uchenna, Blažek, Šehič - Adediran, Kubala, Nogha, Grygar, Rusnák - Tanko. Trenér: Hapal.

Viktoria Plzeň - Banská Bystrica 2:1 (0:1)

Branky: 48. Providence, 70. Séne - 45.+1 Willwéber. Hrálo se v Touškově.

Sestava Plzně:

I. poločas: Tvrdoň - Hejda (17.Dweh), Séne, Míka - Kopic, Kalvach, Slončík, Cadu - Panoš, Kabongo - Vašulín. II. poločas: Tvrdoň - Dweh, Séne, Jemelka - Jirka, Míka, Sojka, Mosquera - Bello, Providence - Metsoko. Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články