Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Plzeň se musí obejít bez zraněného Kalvacha, Bohemians se uzdravil Necid

Zatímco fotbalisté Plzně přišli na nějaký čas o důležitého záložníka Lukáše Kalvacha, který si poranil kotník. V Bohemians se konečně dočkali návratu uzdraveného kanonýra Tomáše Necida.

Tomáš Necid dal úvodní gól v utkání Bohemians - Brno
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

Kalvach nebude hrát minimálně dva zápasy

Kalvach bude plzeňské Viktorii chybět minimálně ve dvou následujících zápasech. Na klubovém webu to uvedl asistent trenéra Pavel Horváth. Sedmadvacetiletý reprezentant si zranil kotník v nedělním utkání s Brnem, který Viktoria vyhrála 3:1.

"Je tam nějaké rozmezí týdnů, kdy by měl být fit a zpátky. Bude samozřejmě záležet na jeho individuálním postupu a pocitu, jak se bude cítit. Na dva nejbližší zápasy s ním počítat nemůžeme, pak věříme, že se postupně bude vracet," řekl Horváth.

Kalvach tedy nepomůže obhájcům titulu už v nedělním utkání s Českými Budějovicemi v Plzni ani o týden později na hřišti Slovácka. Olomoucký odchovanec zatím chyběl pouze ve dvou zápasech na začátku sezony.

Další marodi Jan Sýkora s Radimem Řezníkem už se naopak zapojili do tréninku s týmem. Na dobré cestě je podle Horvátha i rekonvalescence útočníka Jana Klimenta.

Necid podepsal smlouvu do konce sezony

Útočník Necid kvůli zranění kolena rok nehrál. Bohemians na Twitteru oznámili, že bývalý reprezentant se už po operaci plně zotavil a podepsal s klubem smlouvu do konce sezony.

Necid se zranil loni v únoru při tréninku a musel podstoupit další chirurgický zákrok. Dvě operace zkříženého vazu už má za sebou v letech 2011 a 2012 během angažmá v CSKA Moskva.

"Domluva byla taková, že se nejdřív plně uzdravím, než podepíšu novou smlouvu. Vážím si této trpělivosti klubu a chci mu ji oplatit výkony na hřišti," uvedl Necid na klubovém webu.

V české lize, kterou hrál i za Slavii a Jablonec, má třiatřicetiletý Necid bilanci 117 zápasů a 31 gólů. V zahraničí nastupoval také za PAOK Soluň, Zwolle, Bursaspor, Legii Varšava a Haag. V současnosti mu chybí 11 branek ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů časopisu Gól s alespoň 100 trefami z nejvyšších soutěží.

"Moc kvalitních a zkušených devítek k dispozici nemáme. Tomáš má navíc obrovské zkušenosti z předních zahraničních lig i reprezentace. Je to typ útočníka, který dokáže hrát zády k bráně a podržet míč ve vápně. I jeho výška je výhodou. Jsem rád, že hráče jako on mám v kádru k dispozici," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý. "Na svém návratu pracoval usilovně a cílevědomě a od začátku sezony až do teď působil v Bohemce úplně zadarmo. I to ukazuje, že mu na Bohemce záleží a já mu věřím, že jí to oplatí na hřišti," dodal kouč čtvrtého týmu ligové tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články