Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

BLOG: V čem je silná trojka nejsilnější?

Ti tři, pak nic a zbytek. Ve fotbalové lize to vypadá jednoznačně. Slavia vede o bod před Plzní a dalších šest bodů zpět je Sparta. Za ní je díra osmi bodů a tam se perou zbylá mužstva o každý bod. Takže se dá říct, že zrno je jasně odděleno od plev. Jenže na hřišti to tak úplně nevypadá.

Sešívaní sice vyhráli oba jarní zápasy, když doma ve druhé půli přejeli chybující Jablonec a následně už z pozice ligového lídra odjeli otevřít stadion v Pardubicích. Jenže místo exhibice, kterou slibovala konfrontace prvního s posledním, zjistili, zač je v Pardubicích perník. I když vyhráli 2:0.

Druhou půli totiž sestupem vážně ohrožení domácí Slavii, která vedla 1:0 gólem z pokutového kopu, tlačili. Jednou favoritům pomohla tyč a pak gólman Kolář zázračně zrušil už chystanou oslavu gólu Brazilci Rosovi.

"Měl jsem štěstí, že jsem tam nechal nohu," přiznal zkušený brankář a dodal, že jestli budou takhle Pardubice hrát dál, tak by pro ně záchrana neměla být problémem. A trenér Kováč jen doplnil: "Zasloužil jsme si bod, ale je to gólech a ty bohužel nedáváme."

Svatá pravda. Ale i na tom je vidět, jak vyrovnaná liga je. Nikdo nikoho nepřehrává a rozhodují detaily a zkušenosti. To spokojeně uznal i bývalý reprezentant Ladislav Vízek. "Bude to ještě bavendo. Je to strašně vyrovnané," měl jasno.

A k tomu není co dodat. Je to konstatování skutečnosti.

Vždyť i obhájci titulu z Plzně přišli o vedení v lize, když v minulém kole doma nechali všechny body Hradci Králové, a skutečně ho zatlačili až v závěrečných minutách. V sobotu pak v Brně měli kliku jako od vrat.

Nováček nejvyšší soutěže byl rozjetý, měl šance, dal gól. V úvodu druhé půle se po kiksu brankáře Staňka v rozehrávce dostal do obrovské šance a po ní dal dokonce druhý gól. Ten však rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa pro ofsajd neuznal.

A tak to místo 2:0 bylo za chvíli 1:1. To se konečně prosadil Bucha. A chvíli po něm volný Kopic z vápna vymetl pavučinu v brněnské brance – 1:2. Třetí gól přidala Plzeň už při "power-play" domácích.

Všichni po zápase uznali, že... Rozhodl ten neuznaný gól na 2:0, místo něhož přišlo vyrovnání. "Tam se to zlomilo," shodli se oba trenéři, plzeňský Bílek i brněnský Dostálek.

Ani Sparta nedokázala významně přehrávat Mladou Boleslav, i když vyhrála 4:1. Dva poslední góly zase padly v době, kdy už soupeř hrál vabank. A v minulém kole strávili Letenští v Olomouci většinu času na vlastní polovině a za bod mohli být rádi. "Myslím, že jsme byli lepší," konstatoval po zápase olomoucký kouč Jílek a nikdo neodporoval.

A tak tady máme hodně vyrovnanou soutěž, která má zatím jasné vládce, ale někdy by na ně stačilo jen víc sebevědomí, trpělivosti a kapka štěstí.

No, právě. To ale totiž, jak známo, přeje připraveným. A právě v tom je silná trojka silnější než zbytek ligy. Aspoň zatím.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články