Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Plzeň dvakrát Slovácku podlehla, teď to chce změnit. Slavia čeká na testy

Ze tří největších kandidátů na titul ve fotbalové lize nastoupí do 13. kola jistě jen Plzeň. Ta se pokusí na stadionu Slovácka potvrdit, že sedm gólů v brance Teplic nebyla náhoda. Vedoucí Slavia sice už není v karanténě, ale o tom, jestli nastoupí do derby s Bohemaians, rozhodne výsledek dnešních testů, a Sparta má zápas s Opavou odložený, protože slezský tým je v karanténě.

Fotbalisté Plzně nejspíš sedmi góly zachránili místo trenérovi Adrianu Guľovi a budou si chtít vylepšit až páté místo v tabulce. "Bylo důležité vítězství i způsob hry, kterým se chlapci prezentovali. Proto je podstatné na to navázat. Víme, že nás v Uherském Hradišti čeká nová výzva, nový zápas," řekl slovenský kouč před zápasem se Slováckem.

To je v tabulce desáté a v lize poslední dva vzájemné zápasy s Viktorií vyhrálo, ovšem předtím Plzeň neporazilo dvaadvacetkrát po sobě. "Je to mužstvo, které má svou zkušenost a jasnou organizaci hry. Ví, jak se chtějí prezentovat. Je podstatné, abychom se pokusili najít jejich citlivá místa a využili je," řekl Guľa, který byl v pátek u týmu přesně rok.

Jablonec ví o síle Budějovic

Jablonec bude v sobotu doma s českými Budějovicemi hájit třetí příčku. Svěřenci trenéra Petra Rady úterní remízou 2:2 v Karviné ukončili čtyřzápasovou vítěznou sérii. Dvanácté Dynamo v lize už šest zápasů neprohrálo.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté už nejsou v karanténě

"Závěr v Karviné jsme nezvládli. Mrzí nás, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, ale je to plusový bod zvenku. České Budějovice vyhrály na Spartě 4:2 a chytily se, mají sérii bez prohry. Trenér je s jejich výkony v každém zápase spokojený, takže tam výkonnost asi je," uvedl Rada.

Boleslav zkusí zabrat v Liberci

Trápící se Mladá Boleslav v sobotu hraje v Liberci, kde v nejvyšší soutěži nezvítězila od dubna 2008. Středočeši ve dvou utkáních pod staronovým koučem Karlem Jarolímem získali jen bod a jsou patnáctí, o skóre nad sestupovým pásmem. Slovanu patří osmá příčka.

Nováček z Brna při obnovené premiéře kouče Richarda Dostálka ve středu zdolal Slovácko po obratu 2:1. V neděli se šestnáctá Zbrojovka představí v Teplicích. "Věřím, že se oklepeme z porážky v Plzni a v neděli předvedeme úplně jiný výkon," podotkl kouč čtrnáctého týmu tabulky Radim Kučera.

Příbram chce další zlaté body

Předposlední Příbram v sobotu přivítá devátou Karvinou s cílem natáhnout domácí vítěznou sérii na tři utkání. Slezané jsou ale s 11 body třetím nejlepším venkovním mužstvem v sezoně.

Šesté Pardubice po porážce 0:2 na Spartě v neděli hrají ve Zlíně, který je jedenáctý. Východočeský nováček na hřištích soupeřů zatím získal jen čtyři body, zatímco v domácím azylu v Ďolíčku o deset bodů víc.

Zápasy se kvůli covidu-19 stále hrají bez fanoušků. Na stadionech ale znovu může být až 300 lidí z řad partnerů klubů, kteří se musejí prokázat negativním testem.

Podzimní část první ligy se uzavře 14. kolem, které je kvůli měsíční koronavirové přestávce na programu nezvykle až v úterý 22. a ve středu 23. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články