Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Zavadil se v lednu stane sportovním ředitelem SFC, k dispozici bude i jako hráč

Nejstarší hráč historie první fotbalové ligy Pavel Zavadil se od 1. ledna stane sportovním ředitelem SFC Opava. Záložník slezského klubu, jemuž bude koncem dubna 43 let, zároveň nevyloučil, že bude souběžně dál hrát.

"Už když jsem prodlužoval hráčskou smlouvu, hovořili jsme o mé budoucnosti. Jsem rád, že jsme se domluvili a mohu pokračovat v SFC. Jsem zde moc spokojený, navíc si myslím, že tenhle klub má obrovský potenciál," uvedl Zavadil na klubovém webu.

"Chceme Opavu dostat výš. Udělám maximum, abych tomu pomohl, ale je to o práci nás všech. Věřím, že společnými silami pomůžeme posunout klub nahoru," podotkl odchovanec Olomouce, v jejímž dresu odehrál v roce 1998 první ligový zápas.

Roli sportovního manažera nyní zastává asistent trenéra Radoslav Kováč, který funkci v září převzal po odchodu Aloise Grusmanna do Baníku Ostrava.

"Předem jsme avizovali, že tohle je pouze dočasné řešení. Pavel se společně se mnou účastnil v posledních týdnech jednání s hráči, aby si osahal novou roli. Jsme na jedné vlně, jednoznačně bude přínosem. Na nás teď je, abychom jej nahradili na hřišti," řekl Kováč.

"Jménem Slezského FC je mi obrovskou ctí pogratulovat Pavlovi k jeho neuvěřitelné kariéře. Věřím, že tak, jak byl úspěšný na hřišti, se mu bude dařit také mimo něj. Máme podobný pohled na fotbal, směřování klubu a rozumíme si i lidsky. Jsem přesvědčen o tom, že nám pomůže," prohlásil ředitel klubu Jaroslav Rovňan.

Zavadil v říjnu v zápase s Teplicemi (2:1), k němuž nastoupil ve 42 letech, pěti měsících a čtyřech dnech, překonal dosavadní ligový rekord brankáře Jaromíra Blažka, který byl do té doby nejstarším fotbalistou v historii nejvyšší domácí soutěže. Připustil, že bude i po Novém roce připraven týmu dál pomoci i na hřišti.

"S trenérem (Kováčem) už jsme se bavili, že bych se možná v lednu ještě částečně připravoval s mužstvem a byl připravený, kdyby náhodou něco hořelo, ale jinak se chci naplno ponořit do nové role. Vím, že mě čeká spousta práce," zakončil Zavadil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články