Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Krejčí si nějaký čas nezahraje. Za surový faul loktem dostal trest na čtyři zápasy

Hned ve čtyřech zápasech se budou muset fotbalisté Sparty obejít bez Ladislava Krejčího mladšího. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala záložníka Pražanů za surový faul na Tomáše Solila ve středečním duelu proti Pardubicím. Člen reprezentační jednadvacítky hrubě loktem udeřil protihráče do obličeje a rozhodčí Alex Denev ho po přezkoumání situace na videu vyloučil.

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty (vedle rozhodčího vlevo) po sestřelení Tomáše Solila z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Krejčí mladší původně dostal v 85. minutě jen žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího ale musel předčasně pod sprchy. Po utkání, které Sparta vyhrála 2:0, se na sociální síti omluvil.

"Omlouvám se za situaci, která se stala v zápase s Pardubicemi. Za faul jsem byl po právu vyloučen. Nebyl v tom úmysl zranit protihráče. Každý souboj chci vyhrát a jdu do všeho naplno, ale to bylo za hranou a uvědomuju si to. Doufám, že Tomáš bude v pořádku a bude moct nastoupit do dalšího zápasu. Je mi líto, že se to stalo," uvedl Krejčí na Instagramu.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

Jednadvacetiletý defenzivní univerzál už si do konce roku nezahraje. Sobotní zápas Sparty v Opavě byl kvůli koronaviru v týmu Slezanů odložen a poté Letenští nastoupí v podzimní části už jen k domácímu duelu s Libercem. Krejčí následně vynechá první tři jarní utkání.

Krejčí v poslední době patří k často trestaným hráčům. V této ligové sezoně má vedle červené karty na kontě tři žluté, v minulém ročníku byl napomínán desetkrát.

Do konce roku už si nezahraje ani teplický Jan Hošek, který dostal za vyloučení v Plzni trest na dvě soutěžní utkání. Jeden zápas za červenou kartu vynechají českobudějovický Maksym Talověrov a Michal Kadlec ze Slovácka, Cadu z Pardubic bude chybět jedno kolo za čtyři žluté karty. Ze stejného důvodu bude Jablonci na lavičce proti Českým Budějovicím scházet trenér Petr Rada.

Opava a Ostrava zaplatí pokutu 50 tisíc korun. Oba kluby pykají za porušení protokolu proti šíření nemoci covid-19 ve vzájemném duelu. Komise také podle komuniké zahájila kvůli podezření ze stejného prohřešku řízení s Příbramí a libereckým trenérem Pavlem Hoftychem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články