Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nováček z Pardubic nedal Spartě nic zadarmo, ale nezbyl mu ani bod

Sparta začala zhurta – vlétla na nováčka ligy a ten ze třetí šance v pořadí inkasoval od Juliše. Pak se ale Pardubice zvedly a její rychlý přechod do útoku skončil nakonec neuznaným gólem v brance pražského týmu. Ten potom ještě několikrát podržel brankář Nita. Stejně jako hosty Boháč na druhé straně hřiště. Spartu nakonec uklidnil v 80. minutě Čelůstka, který se trefil hlavou po rohu na konečných 2:0, na čemž už nic nezměnilo ani vyloučení Krejčího mladšího.

Sparta - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Už ve druhé minutě Sparta mohla jít do vedení, jenže osamocený Polidar ve vápně nepřekonal vyběhnutého brankáře Boháče. V 11. minutě se už domácí prosadili. Dočkal předal míč Plavšičovi, který si naběhl do vápna a prudkou přihrávkou našel před brankou zakončujícího Juliše. Sparťanský útočník devátým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Pardubicím se za tři minuty povedlo díky Surzynovi srovnat, jenže kvůli Hufově ofsajdu gól neplatil. V 31. minutě si sparťanský obránce Hancko po rohovém kopu málem srazil míč do vlastní sítě.

Na začátku druhého poločasu Solil vypálil v šestnáctce z otočky nad. V 57. minutě nastřelil Plavšič tyč, na druhé straně Nita vychytal pardubického Čelůstku a vzápětí také Ewertona. Po dalším rohu hostů Toml zakončil z malého vápna nad.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

Deset minut před koncem sparťan Čelůstka po rohovém kopu hlavou do Boháčova protipohybu přinesl svému týmu definitivní uklidnění.

V závěru sparťanský záložník Krejčí mladší ve vzdušném souboji zbytečně a surově udeřil loktem Solila do obličeje. Rozhodčí Denev mu původně udělil žlutou, po přezkoumání situace na videu však původní verdikt změnil a reprezentanta do 21 let vyloučil.

Sparta vyhrála doma v lize po dvou porážkách. Východočeši venku v ligové sezoně nezvítězili v pátém ze šesti duelů.

Sparta Praha - FK Pardubice 2:0 (1:0)

Branky: 11. Juliš, 80. O. Čelůstka. Rozhodčí: Denev - Paták, Batík - Lerch (video). ŽK: Pavelka - Cadu, Tischler, Langedijk. ČK: 87. Ladislav Krejčí II (Sparta). Bez diváků.

Sparta: Nita - Pavelka, O. Čelůstka, Hancko - Polidar (65. Vindheim), Sáček, Ladislav Krejčí II, Dočkal (84. Trávník), Ladislav Krejčí I (64. Hanousek) - Juliš (84. Minčev), Plavšič (84. Karlsson). Trenér: Kotal.

Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, T. Čelůstka - Jeřábek (79. Petráň) - Cadu (64. Langedijk), Solil (89. I Sang-hjok), Tischler, Ewerton (79. Pfeifer) - Huf (89. Sláma). Trenér: Novotný.

Václav Kotal (trenér Sparty): "Každé vítězství je povzbuzení. Věděli jsme, že Pardubice hrají výborně. Byla škoda, že jsme v prvních 15 minutách nevyužili další šance, které jsme měli. Pak už to byl boj. Pardubice se dostaly do hry. Je to opravdu velmi dobrý tým, protože jsou pohromadě, postoupily z druhé ligy a hrají velmi dobrý fotbal."

Jiří Krejčí (asistent trenéra Pardubic): "Musím hráče pochválit. Hráli jsme poctivý fotbal, nezakřiknutý a odvážný. Trochu nám chybělo štěstí, abychom si odsud odvezli body. Kdybychom šance proměnili, vypadal by zápas jinak."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články