Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pilík ukončil mizernou sérii Příbrami, která už není poslední. Zlín narazil počtvrté za sebou

Patnáct a dost. Po patnácti zápasech bez výhry se fotbalisté Příbrami konečně dočkali. Ve Zlíně vyhráli 1:0 gólem Pilíka z penalty. Zlínská série porážek se naopak protáhla na čtyři zápasy. Příbram tak opustila poslední místo v tabulce a přepustila je Opavě, na kterou má dva body. Zlín nedal podruhé za sebou gól a je třináctý.

Zlín - Příbram
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín vstoupil do utkání aktivně, vytvořil si územní převahu, narážel ale na zhuštěnou obranu. První náznak šance měl ve 20. minutě Poznar, ale jeho hlavička skončila těsně vedle.

To už za sebou měla Příbram několik pokusů o brejky, ve 12. minutě se prodral po pravé straně na dostřel Antwi, ale jeho pokus skončil na boční síti Dostálovy branky.

Rychlost příbramských mladíků dělala zlínské obraně problémy a málem na to doplatila po půlhodině hry, když malou domů vystihl Lubega, ale branku netrefil.

Skóre se mohlo měnit v závěru první půle, Potočný však trefil z přímého kopu ze 20 metrů pouze zeď a následný roh skončil místo střelou útočným faulem.

Zlín ve větší ofenzivě brzdila nepřesnost vlastní rozehrávky a tak i šancí si domácí vypracovávali velmi málo. Příbrami naopak stačila pevná defenziva a občasné pokusy o přečíslení, ale ani před Dostálem se toho příliš nedělo. "Byl to z naší strany platonický tlak," konstatoval zlínský obránce Petr Buchta.

Klíčový moment nastal v 69. minutě, kdy Buchta fauloval po brejku Lubegu a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Pilík, když si Dostál na míč lehce sáhl. "Faul to byl a já byl rád, že jsem neviděl červenou kartu," přiznal Buchta.

"Ševci" museli otevřít hru, přitiskli Středočechy k jejich šestnáctce, ale jejich tlak neměl efektivitu a Příbram tak své cenné vítězství uhájila. Tým od Litavky venku naplno bodoval poprvé od loňského května a po sérii 17 duelů bez výhry. Zlín doma prohrál teprve druhý z 12 vzájemných ligových zápasů. "Dýchá se nám líp, ale cesta k záchraně bude ještě dlouhá," uvedl příbramský záložník Pilík.

Fastav Zlín - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)

Branka: 70. Pilík z pen. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Ratajová - Denev (video). ŽK: Janošek, Matejov, Buchta - Obdržal. Bez diváků.

Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Procházka, Matejov (72. Vraštil) - Potočný, Hlinka (82. Martínez), Janošek (60. Janetzký), Jawo (60. Dramé) - Poznar, Fantiš (72. Čanturišvili). Trenér: Páník.

Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera (84. Kvída) - Pilík (79. Vávra), Zorvan, Tregler, Obdržal (46. Soldát), Antwi - Lubega (87. Dočekal). Trenér: Valachovič.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Hodnocení nebude dobré. Spoustu věcí jsme udělali špatně. Soupeř hrál vzadu jednoduše, vpředu měl rychlé hráče, nedokázali jsme se prosadit přes řízné stopery. Neporazit doma Příbram je pro nás obrovská výstraha. Na hřišti je potřeba dát do hry srdce a ne jen fotbalový um, dnes také u mnoha hráčů chyběl patřičný zápal. Soupeře jsme ničím nepřekvapili, oni měli větší dynamiku hry, nevytvořili jsme si žádnou šanci, zvedli jsme se až v závěru, ale nic jsme nedotáhli do konce. Klidný nejsem, dnes to byl alarm a hráče na to musím důrazně upozornit."

Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Je to pro mě lepší hodnocení než v minulém týdnu, musím chlapcům poděkovat za výborně zvládnutý zápas, dobře odpracovaný. Něco jsme si řekli v poločase v kabině, protože vývoj byl podobný jako proti Olomouci. Tušili jsme, že duel zlomí jeden gól a já jsem rád, že jsme ho dali my po naší aktivní hře. Po proměněné penaltě to bylo o tom, abychom se vyvarovali chyb vzadu a případně dát z brejku pojistku. To se nepovedlo, ale jsem moc rád, že si vezeme domů tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články