Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Asi jsme mysleli, že to dohrajeme na 1:0, mrzelo plzeňského Šulce

Jeho gól ke třem bodům nevedl. Plzeňský fotbalista Pavel Šulc byl po remíze 1:1 s Jabloncem zklamaný. Dvacetiletý záložník se domnívá, že domácí si po vyhraném prvním poločase asi mysleli, že utkání 27. kola první ligy dohrají do výsledku 1:0, ale po změně stran inkasovali a byli horší než Severočeši. 

Pavel Šulc v souboji s Vladimirem Jovovičem
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Nastoupili jsme do zápasu dobře, hráli líp, byli aktivnější a lepší na míči. Druhý poločas byl Jablonec lepší než my. Přehrávali nás, dostali jsme gól. Pak jsme si vytvořili šanci až ke konci, kdy Kalvi (Lukáš Kalvach) trefil břevno. Kdyby to dal, asi bychom vyhráli 2:1. Remíza asi zasloužená," řekl Šulc.

Druhý tým ligové tabulky po změně stran Plzeň zatlačil, vytvořil si řadu šancí a v 70. minutě vyrovnal Ivan Schranz. "Spíš celkově začali aktivněji napadat. Asi jsme mysleli, že to dohrajeme a skončí to 1:0. Tak to prostě není, musíme hrát 90 minut. I když nám to nejde, tak musíme bojovat," prohlásil Šulc.

Třetí asistenci v aktuální sezoně nejvyšší soutěže si připsal ve 41. minutě. "Krásný gól. Jablonec nám dal stejný, Schranzík to trefil úplně stejně. Věděl jsem, že Bali (Ba Loua) je levák, tak jsem mu to posunul, aby mohl hned z první zakončovat nebo ještě přihrávat před bránu. Zvolil střelu a jsem rád, že to takhle trefil," konstatoval reprezentant do 21 let.

Užívá si nabitý program Plzně, která po návratu z karantény v dubnu odehrála pět soutěžních zápasů. Další ligový duel čeká páté mužstvo tabulky už ve středu v Teplicích. "Je to asi lepší, než trénovat. Člověk je pořád napjatý, musí se furt soustředit a přepínat. Zase nemůže vypnout v hlavě, což je trošku horší. Ale jsem rád, že hrajeme takhle zápasy za sebou," uvedl Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články