Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň v klíčovém duelu neudržela vedení, Jablonec neprohrál už sedm kol

Viktoria potřebovala nutně zvítězit, aby stáhla manko na druhý Jablonec a vůbec pohárové příčky. Nepovedlo se. Plzeň v 27. kole první fotbalové ligy pouze remizovala 1:1 s Jabloncem, přestože vedla po trefě Adriela D'Avily Ba Louy. O prodloužení sedmizápasové série Jablonce bez prohry se postaral v 70. minutě Ivan Schranz. Západočeši ztrácí na čtvrté pohárové místo pět bodů. Oba týmy v závěru trefily břevno.

Fotbalisté Jablonce slaví trefu v Plzni
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Se čtyřmi body ze zápasů se Spartou a Plzní jsem spokojený. Nemůžete říct, že takové týmy přejedete. Chtěli jsme hrát dobrá utkání a vyrovnat se soupeřům. Čtyři body jsou odměna za to, jak jsme hráli," řekl jablonecký trenér Petr Rada. "Pro nás je bod samozřejmě málo. Hráli jsme doma, sice proti kvalitnímu soupeři, ale chtěli jsme vyhrát, a to se nepodařilo," uvedl kouč Plzně Adrian Guľa.

Plzeň zahrozila už v první minutě, kdy Beauguelova tečovaná střela skončila na horní síti. Na druhé straně po rohu hlavičkoval Doležal, ale gólman Staněk míč výborně vyrazil. Schranz pak pohotovým pokusem těsně minul domácí branku a Falta zase trefil jen připraveného jabloneckého gólmana Hanuše.

Ve 41. minutě se domácí po rychlé akci prosadili. Kaša vybojoval míč, Šulc ho posunul na Ba Louu a ten ranou z první obstřelil Hanuše. Křídelník z Pobřeží slonoviny navázal na středeční trefu proti Zlínu a zaznamenal pátý ligový gól v sezoně.

"Věděl jsem, že Bali je levák, tak jsem mu to posunul, aby mohl hned z první zakončovat nebo ještě přihrávat před bránu. Zvolil střelu a jsem rád, že to takhle trefil," sdělil záložník Šulc.

Druhý poločas se rozjížděl pomaleji než první, Jablonečtí si ale po hodině hry vytvořili velký tlak. Pilařovu střelu tečoval o kousek vedle Doležal, kterého poté vychytal Staněk. Plzeňský brankář si poradil i s dorážejícím Schranzem a Jovovičovu střelu s problémy vyrazil na roh.

V 70. minutě hosté přece jen vyrovnali. Schranz v pokutovém území obešel Brabce i Limberského a trefil se přesně k tyči. Pro slovenského útočníka to byl jubilejní desátý gól v ligovém ročníku a druhý v týdnu po vítězném zásahu proti Spartě.

"O přestávce jsem hráče trochu nabudil v kabině, že nehrajeme špatně, ale musíme ještě přidat. Byl jsem strašně překvapený, jak jsme ve druhém poločase hráli. Protože jsme šli za vyrovnáním a vyrovnali jsme nádhernou brankou Schranze," prohlásil Rada.

Severočeši podzimní domácí ligový duel s Viktorií otočili z 0:2 na 3:2 a blízko dalšímu obratu byl v 81. minutě Považanec, jenž napálil břevno. Těsně před koncem mohl rozhodnout plzeňský Kalvach, ale Hanuš jeho ránu vytáhl na břevno. Viktoria doma v lize Jablonec neporazila po předchozích šesti vítězstvích za sebou.

"V závěru to bylo kdo s koho. Měli tam nebezpečnou střelu, na druhou stranu my zase superšanci přes Kalviho (Kalvacha) a zajímavou situaci v pokutovém území," uvedl Guľa. "Minimálně bod jsme si zasloužili, ale bylo to nadprůměrné utkání z obou stran," dodal Rada.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 41. Ba Loua - 70. Schranz. Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Kříž - Hocek (video). ŽK: Limberský, Káčer - Krob, Zelený. Bez diváků.

Sestavy:

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (79. Kopic) - Káčer (79. Hořava), Kalvach, Šulc - Ba Loua (63. Mihálik), Beauguel (74. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pilař (77. Pleštil), Považanec, Hübschman (82. R. Hrubý), Jovovič - Schranz (90.+1 Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

Adrian Guľa (trenér Plzně): "Velmi zajímavý a kvalitní zápas dvou silných týmů. V první půli jsme, myslím, byli lepší. Podařilo se nám i otevřít soupeře a jít do vedení 1:0. Ve druhé části hosté trochu převzali iniciativu, když předsunuli presink. Jablonci se podařilo vyrovnat, ačkoliv jsme měli prostor do otevřené obrany. Když se nám to nepodařilo využít, soupeř srovnal. V závěru to bylo opravdu kdo s koho. Měli tam velmi nebezpečnou střelu. Na druhou stranu my měli super šanci Kalviho (Kalvacha) a zajímavou situaci v pokutovém území. Pro nás samozřejmě bod málo."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Do zápasu jsme vstoupili poměrně aktivně, i když domácí měli dvě nebezpečné akce. V závěru prvního poločasu jsme dostali zbytečný gól. Na půlce jsme ztratili jednoduchý míč, domácí toho využili a Ba Loua to trefil na zadní tyč. Pro lidi u televize asi krásný gól. Ve druhém poločase jsme šli za vyrovnáním a vyrovnali nádhernou brankou Schranze. Domácí byli trošičku zaskočení, ale pořád to bylo hodně kvalitní utkání. My jsme měli šanci Považancem, ale šlo to do břevna a nad. V závěru domácí měli také velkou šanci, skončilo to na břevně. Minimálně bod jsme si zasloužili, bylo to nadprůměrné utkání z obou stran."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články