Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Když nejsou výsledky, tak je tlak vždycky, říká Horejš po dalším nezdaru Dynama

V zákulisí se už spekuluje o síle jeho pozice. Zklamaný z šesté porážky z posledních osmi zápasů i poklesu na 12. místo neúplné tabulky byl po duelu 27. kola první ligy s Karvinou (0:3) trenér fotbalistů Českých Budějovic David Horejš. Problémy viděl nejen v neubráněných standardních situacích, ale i nedostatečné agresivitě. Cítí, že je po sérii posledních neúspěchů pod narůstajícím tlakem.

Českobudějovický kouč David Horejš
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Když nejsou výsledky, tak je tlak vždycky. Klukům jsme říkali, aby neřešili, co se píše. A já dělám jen to, co mohu ovlivnit. S realizačním týmem jsme řešili, jak připravit hráče co nejlépe. V Karviné nám to ale bohužel nevyšlo," uvedl Horejš.

Jihočeši měli do jarní části soutěže skvělý vstup a z pěti úvodních zápasů získali čtyři výhry. Jenže od únorové bezbrankové remízy v Liberci už další vítězství nepřidali a v posledních devíti zápasech vstřelili pouhé tři branky. "Na podzim jsme získali 15 bodů a všichni byli spokojení. Dnes jich máme na jaře díky tomu začátku 16, ale teď je bohužel tato série bez vítězství a musíme udělat vše pro to, abychom ji co nejdřív zastavili," řekl Horejš

Proti Karviné jeho tým prohrával už po 11 minutách o dva góly, nejprve se trefil přesně Qose a následně přidal po rohovém kopu další branku Herc. Třiačtyřicetiletý trenér hostů si proto stýskal kvůli horší agresivitě a důrazu.

"Papadopulos vyhrál snad všechny míče, Qose nebo Mangabeira veprostřed sesbírali snad také vše. Prohráli jsme snad každý souboj. Upozorňovali jsme hráče, že Karviná je v tomhle jedna z nejlepších v lize, ale přesto jsme se s tím nevyrovnali a to rozhodlo," řekl Horejš.

Velký problém vidí i v bránění standardních situací, z nichž Budějovice v posledních zápasech obdržely několik branek. Na severu Moravy hned dvě ze tří. "Je to věc, která se opakuje a hodně mě to mrzí. Není to systémová chyba. S hráči jsme to rozebírali, ukazovali si a na tréninku na tom pracujeme, ale v zápase je to o zodpovědnosti daného hráče," uvedl Horejš a litoval, že jeho tým není schopný své standardní situace využít. "Skáče nám to tam po vápně, tyčkách, ale nedohrajeme to. Shází agresivita a jít do souboje s tím, že ho chceme vyhrát. Karviná na to má typy hráčů, kdežto my jsme v tom propadli."

Při současném výsledkovém trápení vyhlíží další dva domácí zápasy s Olomoucí a Jabloncem. S 31 body na kontě mají sice Budějovice na sestupové příčky náskok 11 bodů, šestnácté Brno má však nedělní zápas s Pardubicemi k dobru. "Čekají nás teď dva zápasy doma a musíme k nim přistoupit jako Karviná, která byla důrazná a agresivní. Bez osobních soubojů se fotbal hrát nedá," dodal Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články