Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Chorý nasměroval sešívané k výhře nad Duklou a Slavia dostala Spartu pod tlak

Slavia zvládla domácí duel 13. kola proti pražské Dukle a po výhře 3:0 má na čele tabulky první ligy už devítibodový náskok před druhou Spartou, která hraje večer na hřišti třetí Plzně. Mladá Boleslav remizovala s Karvinou 1:1, Teplice doma podlehly Bohemians 1:2.

Útočník Slavie Tomáš Chorý
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Vítězná jízda Slavie pokračuje

Slavia zvítězila v lize už pojedenácté v řadě. Tentokrát si poradila v malém pražském derby s Duklou, když na rozdílovou trefu Tomáše Chorého z penalty z 33. minuty navázal Matěj Jurásek premiérovým zásahem v ročníku po hodině hry. Chorý poté přidal druhou branku v závěru a zlepšil se už na pět ligových tref.

Dukla už pět utkání za sebou neudržela čisté konto v počtu obdržených branek a dál setrvá na třinácté příčce. To Slavia v celém dosavadním vývoji ligové sezony inkasovala jen třikrát z dvanácti zápasů, zároveň má s 27 vstřelenými góly nejlepší ofenzivu.

Slavia Praha – Dukla Praha 3:0 (1:0)

Branky: 33. z pen. a 89. Chorý, 57. Jurásek. Rozhodčí: Starý – Kříž, Slavíček – Orel (video). ŽK: Lingr (Slavia). Diváci: 18 402.

Slavia: Kinský – Holeš, Zima, Bořil – D. Douděra, Prebsl (75. Ševčík), Zafeiris (65. Dominik Pech), Diouf (79. Chytil) – Lingr (75. Michez), Jurásek (65. Provod) – Chorý. Trenér: Trpišovský.

Dukla: Hruška – Matoušek, Hašek, Peterka, Ludvíček – Zeronik (62. Ullman), Lichý, Kozma (76. Hora), Šebrle (76. M. Douděra) – Mešanovič (76. Špatenka), Matějka (83. Bačinský). Trenér: Rada.

Boleslav se doma rozešla s Karvinou smírně

Mladá Boleslav znovu doplatila na neproměněnou penaltu Patrika Vydry a s Karvinou jen remizovala. Středočeši za stavu 1:1 mohli překlopit výhru na jejich stranu, ale boleslavský záložník deset minut před koncem stejně jako proti Luganu v Konferenční lize selhal při penaltovém kopu.

Domácí vedli po brance Matyáše Vojty od konce prvního poločasu, za hosty srovnával v 57. minutě Amar Memič. Boleslav remizovala popáté v řadě, Karviná bodovala potřetí za sebou.

FK Mladá Boleslav – MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 45.+2 Vojta – 57. Memič. Rozhodčí: Berka – Vlček, Kotalík – Szikszay (video). ŽK: Vydra (M. Boleslav). Diváci: 1490.

M. Boleslav: Trmal – Král, Suchý, Králik – Kostka, Stránský (61. Sakala), Vydra, Mareček (61. Fulnek) – Kušej, Ladra – Mašek (9. Vojta, 80. Jawo). Trenér: Brännström.

Karviná: Lapeš – Vallo (86. Singhateh), Endl, Krčík, Fleišman – Moses (5. Planka), Čavoš (61. Boháč) – Ražnatovič (46. Ayaosi), Botos, Memič (86. Vinícius) – Vecheta. Trenér: Hyský.

Bohemians jsou ve formě

Zatímco Teplice po třech zápasech přišly o bodovou šňůru, když získaly sedm bodů, tak série Bohemians pokračuje. Pražané přidali po výhře a remíze další triumf, který zařídil dvěma góly Jan Matoušek. Ve druhé půli sice snížil za domácí Robert Jukl, ale ze strany Teplic to bylo vše.

Teplice prohrály doma popáté v tomto ligovém ročníku. Naopak Vršovičtí uhráli venku 12 z celkového zisku 16 bodů a v Teplicích neprohráli ve čtvrtém ligovém duelu po sobě. Severočeši zůstávají na 14. místě, klokani se pohybují ve středu tabulky a před zbylými zápasy kola jsou osmí.

FK Teplice – Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)

Branky: 67. Jukl – 6. a 40. Matoušek. Rozhodčí: Černý – Antoníček, Podaný – Petřík (video). ŽK: Kovařík, Frühwald (oba Bohemians). Diváci: 4115.

Teplice: Ludha – Mareček, Havel (46. Emmer), Mičevič (73. Havelka) – Švanda (61. Bílek), Jukl, Kričfaluši, Harušťák – Trubač – Horský (46. Labík), Čerepkai (46. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Bohemians: Frühwald – A. Kadlec (86. Shejbal), Křapka, Vondra, Kovařík – Smrž (11. Jindřišek), Hůlka – Drchal, Čermák (70. Hrubý), Matoušek (70. Zeman) – Ristovski (86. Jánoš). Trenér: Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články