Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Bayern nasázel poslední Bochumi pět gólů a vede tabulku

Fotbalisté Bayernu Mnichov rozdrtili v 8. kole německé ligy poslední Bochum 5:0 a vrátili se na první místo v tabulce díky lepšímu skóre, než má druhé Lipsko. Hosty neuchránila ani změna trenéra, nový kouč Markus Feldhoff, který v týdnu postoupil z role asistenta, dostal v bundesligové premiéře krutou lekci.

Leroy Sané slaví čtvrtý gól Bayernu proti Bochumi
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

Po středečním debaklu v Lize mistrů v Barceloně byla Bochum pro Bayern příjemným soupeřem k obnově sebevědomí. Vzdorovala jen čtvrt hodiny, než udeřil z přímého kopu Francouz Olise. Druhý gól přidal Musiala, který se vrátil do základní sestavy po absenci kvůli zraněné kyčli. Přesnou hlavičkou zužitkoval Kimmichův oblouček z přímého kopu.

Po změně stran si devátý ligový gól v sezoně připsal anglický střelec Kane, který loni při výhře nad stejným soupeřem 7:0 zaznamenal svůj první bundesligový hattrick. Kanonádu pak dovršili Sané a Nizozemec Coman, jemuž ještě jeden gól neuznal videorozhodčí pro ofsajd.

Frankfurt, příští soupeř Slavie v Evropské lize, vedl na půdě Unionu Berlín od 14. minuty. První gól v sezoně dal bývalý reprezentant Götze. Po změně stran domácí Trimmel trefil tyč a pak Hollerbach při úniku chytře přeloboval brankáře Trappa a vyrovnal.

Hosté dohrávali v deseti, červenou kartu dostal Belgičan Theate. Union doma poprvé ztratil, přesto je na tom na čtvrtém místě tabulky pod vedením nového dánského kouče Svenssona mnohem lépe než v minulé sezoně, kdy jen díky lepšímu skóre unikl baráži. 

Německá fotbalová liga – 8. kolo:

Bochum – Bayern Mnichov 0:5 (16. Olise, 26. Musiala, 58. Kane, 65. Sané, 71. Coman)
Union Berlín – Frankfurt 1:1 (65. Hollerbach – 14. Götze)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články