Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Taschlerovi skončili na Kanadské brusli čtvrtí a vylepšili si maximum na Grand Prix

Program Kanadské brusle v Halifaxu uzavřely volné tance, ve kterých se představili i sourozenci Taschlerovi. Čeští tanečníci vylepšili o jednu pozici páté místo po rytmických tancích a v Halifaxu si vyjeli svůj nejlepší výsledek v krasobruslařské Grand Prix. Vyhráli domácí Kanaďané Piper Gillesová a Paul Poirier.

Taschlerovi v Halifaxu zahajovali druhou polovinu volných tanců a povedenou jízdou se suverénně dostali do průběžného vedení. V tu dobu bylo jasné, že skončí nejhůře pátí a minimálně vyrovnají svá umístění z předchozích tří startů v Grand Prix.

Lepší volný tanec je ale nakonec dostal před americký pár Emilea Zingasová, Vadym Kolesnik, které v součtu porazili o 19 setin bodu.

K medaili měli v Halifaxu sourozenci Taschlerovi daleko, od bronzových Francouzů Evgeniie Loparevové a Geoffreyho Brissauda je dělilo 4,65 bodu. Druhý start v letošní Grand Prix je čeká za tři týdny na Finlandia Trophy v Helsinkách.

Kanadská brusle v kategorii tanečních párů patřila domácím krasobruslařům. Popáté za sebou tento závod vyhráli úřadující vicemistři světa Gillesová a Poirier, kteří porazili bezmála o 15 bodů krajany Marjorie Lajoieovou a Zacharyho Laghu.

Ilja Malinin si připsal po vítězství na Americké brusli druhý triumf, v Halifaxu zvítězil v krátkém programu i volné jízdě a získal v součtu necelých 302 bodů.

Kanadská brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Halifaxu:

Muži: 1. Malinin (USA) 301,82, 2. Sato (Jap.) 261,16, 3. Čcha Čun-hwan (Korea) 260,31.

Taneční páry: 1. Gillesová, Poirier 214,84, 2. Lajoieová, Lagha (všichni Kan.) 199,90, 3. Loparevová, Brissaud (Fr.) 194,25, 4. Taschlerová, Taschler (ČR) 189,60.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články