Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

SOUHRN 15. KOLA: Zápas obratů patřil Spartě, Vítkovice rozebraly Liberec a Třinec se dál trápí

Kladno podobně jako v předchozím utkání proti Pardubicím sahalo po bodech, ale proti favoritovi znovu neuspělo. V 15. kole extraligy Rytíři prohráli na ledě Sparty 2:5 poté, co Pražané ve třetí třetině otočili skóre z 1:2. Vítkovice doma přehrály Liberec 7:0, přičemž Jindřich Abdul vyprodukoval dva góly a celkem čtyři body. Výhry slavily také Pardubice, Karlovy Vary, České Budějovice, Hradec Králové a Litvínov.

Brankář Sparty Josef Kořenář v utkání proti Kladnu
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Sparta předvedla klíčový obrat v závěru

Kladno na Spartě prohrávalo, ale na začátku třetí třetiny otočilo na 2:1 po slepených gólech Phila Pietronira a Eduardse Tralmakse v rozmezí 74 vteřin. Jenže podobnou otočku předvedli také Pražané. Jakub Krejčík srovnal ve 49. minutě a rozdílovou branku obstaral Vladimír Sobotka o tři minuty později. V samotném závěru přidali pojistky do prázdné brány Pavel Kousal a Filip Chlapík. Sparťané se radovali potřetí v řadě, Rytíři naopak už tři zápasy čekají na další výhru.

HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 5:2 (0:0, 1:0, 4:2)

Branky a nahrávky: 24. Mašín (D. Vitouch), 49. Krejčík (M. Forman, Irving), 53. Sobotka (Mašín, Irving), 59. P. Kousal (Irving, K. Hrabík), 60. Chlapík (Hyka, Sobotka) – 44. Pietroniro (P. Straka), 45. Tralmaks. Rozhodčí: Kika, Jaroš – Frodl, Štěpánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 14 864.

Proč v extralize padá málo gólů? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Vítkovice se vrátily na vítěznou vlnu

Ostravané po třech porážkách zaznamenali už druhou výhru, tentokrát to odnesl Liberec. Vítkovice si pomohly v početních výhodách – v každé části hry zužitkovaly přesilovou hru a celkově se radovaly čtyřikrát. Jindřich Abdul vstřelil v utkání dva góly, navrch přidal dvě asistence a v sezoně se zlepšil už na dvacet bodů. Liberečtí padli podruhé za sebou.

HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Yetman (Nellis, Abdul), 13. P. Zdráhal (M. Kalus, Košťálek), 30. Abdul (M. Kalus), 31. Abdul (Yetman, Auvitu), 45. Roberts Bukarts (Auvitu, Percy), 48. Dočekal (Claireaux), 58. M. Kalus (Abdul). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mejzlík – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 4:0. Diváci: 4890.

Bláznivý duel pro Vary

Další zápas jako na houpačce viděli diváci v Mladé Boleslavi. Domácí vedli nad Karlovými Vary 1:0 i 2:1, ale hosté třemi góly ve druhé třetině duel obrátili. Ani dvougólové vedení však Západočechům nestačilo a v závěru srovnali na 4:4 devatenáctiletý Vojtěch Hradec a v utkání dvoubrankový Jan Buchtele. V nájezdech se ale prosadili jen hostující Ondřej Beránek, jenž se v základních 60 minutách také radoval dvakrát, a Dávid Gríger. Středočeši čekají na další úspěch už tři zápasy.

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 4:5 po sam. nájezdech (2:1, 0:3, 2:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Lakatoš), 12. Lintuniemi (Junttila), 54. Hradec (Doležal, Pyrochta), 58. Buchtele (Junttila, Fořt) – 8. O. Beránek (Plutnar, Jiskra), 21. O. Beránek (Plutnar, Jiskra), 28. Rulík (Sapoušek, Salsten), 35. O. Procházka (Reunanen, Gríger), rozhodující sam. nájezd O. Beránek. Rozhodčí: Pražák, Pilný – Kajínek, Gerát. Vyloučení: 1:3, navíc Dvořáček – Jaks oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 3104.

Pardubice udolaly Olomouc

Další náročný zápas mají úspěšně za sebou Pardubice. Dynamo si po Kladnu poradilo také s Olomoucí, kterou doma přetlačilo 2:1. Hosté sice srovnali, když na úvodní branku Roberta Kousala zareagoval v přesilovce Rok Macuh, ale deset minut před koncem rozhodl Tomáš Vondráček. Východočeši si připsali třetí tříbodovou výhru v řadě a dál si udržují šestibodový náskok na čele tabulky před druhou Spartou a třetím Litvínovem.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. R. Kousal (Červenka, J. Zbořil), 51. Vondráček (Poulíček, J. Zbořil) – 37. Macuh (Orsava, Ondrušek). Rozhodčí: Sýkora, Šír – Axman, Zíka. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 10 046.

Hradec konečně zvítězil venku

Až na šestý pokus se prvního vítězství na ledě soupeře dočkal Hradec Králové. Východočeši vyloupili brněnské Rondo po triumfu 3:2. Domácí Kometa sice po dílčím obratu vedla 2:1 díky trefám Tomáše Rachůnka a Adama Zbořila z trestného střílení, ale tři body zařídili hostům Jordann Perret a Radovan Pavlík. Hradec je čtvrtý a na první Pardubice ztrácí osm bodů.

HC Kometa Brno – Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. T. Rachůnek (Marcinko, Švrček), 21. A. Zbořil z trest. střílení – 7. Miškář (T. Pavelka, Tamáši), 29. Perret (Jergl, McCormack), 39. R. Pavlík (Dmowski, Freibergs). Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 7241.

Třinec se dál hledá, nestačil ani na Motor

Šampioni z Třince se stále nemohou nastartovat. Oceláři prohráli popáté z posledních šesti extraligových duelů, v Českých Budějovicích padli 2:5. Motor vedl v polovině utkání už 4:1, hostům nepomohla ani výměna gólmanů, když Marka Mazance nahradil Ondřej Kacetl. Za vítěze se trefil bývalý hráč Slezanů Ondřej Kovařčík, jenž skóre zápasu otevřel, a výsledek uzavřel do prázdné brány Milan Doudera, další bývalý člen úspěšné dynastie. Jihočeši se tak bodově dotáhli na soupeře v tabulce – Motor je dvanáctý, Třinec jedenáctý.

České Budějovice – Oceláři Třinec 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. O. Kovařčík (Gulaš, T. Zohorna), 15. Harris (F. Přikryl, Olesen), 30. Pech (Koláček, M. Doudera), 31. Gulaš (Toman), 60. M. Doudera – 15. Čacho (Marian Adámek), 43. L. Hudáček (Cienciala). Rozhodčí: Šindel, Zeliska – J. Svoboda, Dědek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváků: 6204.

Litvínov si spravil náladu proti Plzni

Po dvou zápasech Litvínov zase zabral. Chemici neměli s Plzní větší potíže a zvítězili přesvědčivě 6:0. Hattrickem se blýskl Matúš Sukeľ, brankář Šimon Zajíček zaznamenal první nulu v sezoně. Litvínov si tak pojistil třetí místo, čtrnáctá Plzeň je nadále poslední a na třináctý Liberec ztrácí tři body.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Sandberg (D. Kaše, Czuczman), 31. M. Sukeľ (Gut, Koblasa), 33. D. Zeman (D. Kaše, Czuczman), 36. M. Sukeľ (Sandberg, McIsaac), 55. M. Sukeľ (Brož, Sandberg), 59. D. Kaše. Rozhodčí: Ondráček, Stano – Špůr, Thuma. Vyloučení: 3:3, navíc Baránek – Pitule oba 5 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4901.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články