Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dávám málo gólů, ale když se trefím, je to hezké, řekl Plavšič

Napřáhl a trefil se krásně. Výstavním gólem zařídil záložník Srdjan Plavšič fotbalistům Sparty v derby se Slavií bod za remízu 1:1. V 53. minutě se k němu po rohu dostal odražený balon a třiadvacetiletý Srb před vápnem vypálil pod břevno a překonal gólmana Ondřeje Koláře.

"Dávám málo gólů, ale když se trefím, je to hezké. Byla to vteřinka, kdy jsem to trefil levačkou. Věděl jsem, že to jde do branky. Mám radost, že jsem se dnes trefil," řekl novinářům Plavšič, jenž dal v lize gól poprvé od listopadu.

Verdikty rozhodčích z utkání Slavia - Sparta + Plzeň - Ostrava řeší nový díl Fotbal fokus podcastu. Poslouchejte:

Na jaře si zahrál poprvé od začátku. "Dostal jsem minule šanci proti Zlínu. Počkal jsem na šanci a dneska to bylo výborné. Jsem rád, že jsem nastoupil, dlouho jsem nehrál. Trénoval jsem každý den a každý den maximálně," uvedl.    

Na Plavšičovi bylo vidět velké odhodlání. "Jsem takový hráč, že každý trénink a zápas jsem moc motivovaný. Je jedno, s kým hrajeme," prohlásil odchovanec Vojvodiny Novi Sad.    

Derby se Slavií si užil. "Je to velký zápas, derby, nejdůležitější utkání pro fanoušky i pro nás hráče. Neprohráli jsme, máme ještě dvě derby," připomněl Plavšič nadcházející semifinálový souboj v poháru a v nadstavbové části nejvyšší soutěže.   

Duel od úvodu provázely emoce. "Byl tam velký náboj, atmosféra byla skvělá. Naši fanoušci udělali krásnou atmosféru. Jsem spokojený, že jsem se účastnil derby a jedeme dál," řekl Plavšič.    

Remíza podle něj odpovídala vývoji utkání. "My i oni jsme měli hodně šancí, takže je to zasloužené. Chtěli jsme vyhrát, ale neprohráli jsme, takže je to dobré," konstatoval Plavšič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy