Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Spartu jsme přehráli, tvrdí Souček po derby a dodává, že penalty měly být

Remíza a ztráta dvou bodů v derby se Spartou mrzí záložníka Tomáše Součka ze Slavie. Vytáhlý fotbalista po utkání litoval neproměněných šancí a nelíbil se mu ani výkon rozhodčího, který podle něho upřel vedoucímu celku nejvyšší soutěže dva pokutové kopy.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

První sporný okamžik přišel v 11. minutě, kdy po souboji se sparťanským brankářem Nitou upadl Hušbauer. Rozhodčí nejprve nařídil penaltu, na kterou se už Souček chystal, ale poté ji po poradě s kolegou u videa odvolal a dal domácímu záložníkovi kartu za simulování. "Byl jsem si stoprocentně jistý, že to byla penalta," řekl Souček.    

Verdikty rozhodčích z utkání Slavia - Sparta + Plzeň - Ostrava řeší nový díl Fotbal fokus podcastu. Poslouchejte:

"Byla to hezká akce a viděl jsem, jak si to Pepa dal krásně a neměl důvod padat, protože by to uklízel do prázdné brány, nikam si to nezakopl. Navíc Pepa není takový, že by padal," přidal Souček. Sám poté ve 20. minutě poslal Slavii do vedení a chvíli nato právě po Zahustelově zákroku na něj se domácí dožadovali druhé penalty.    

"Když jsme proti sobě, tak se vzájemně držíme, ale když jdu hrát balon a on mě stáhne zezadu, tak je to penalta. Ale video ukázalo, že ne," řekl Souček. "Kluci říkali, že podle toho, co ukazovali v televizi, tak Pepa zakopl o jeho ruce. Na mě také byla penalta, a kdyby to bylo 2:0, tak už to dohrajeme," dodal.    

Podle Součka ale mohla Slavia vyhrát zápas i bez penalt, protože Spartu přehrála a vypracovala si dost šancí. "Je toho víc, co nás mrzí, ale kdybych to řekl, tak dostanu stopku. Hodnotím to záporně, měli jsme zaslouženě vyhrát. Měli jsme strašně moc šancí. V první půli jsme je do ničeho nepustili, měli jednu střelu a ve druhé ani to ne. Jen to z dvaceti metrů pěkně trefil," řekl o vyrovnávací ráně Plavšiče.    

Slavia v lize podruhé za sebou remizovala 1:1 a na prvním místě má už jen pětibodový náskok před druhou Plzní. "Pět bodů je hodně, navíc zápas se Spartou je vždycky těžký," uvedl Souček. "Ale je to jasná ztráta. Kdyby někdo řekl, že takhle přehrajeme Spartu, tak to beru, ale zklamali jsme v produktivitě. Oni můžou být rádi za remízu," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články