Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Derby bylo tvrdé a Sparta z Edenu veze bod za remízu 1:1

Boj, boj a zase boj. To přineslo očekávané derby Slavia – Sparta. Tým z Edenu měl víc šancí, ale nakonec získal jen bod. Když na gólovou hlavičku Součka odpověděl po poločase krásnou střelou z dvaceti metrů Plavšič, náskok Slavie v čele tabulky před Plzní se ztenčil na pět bodů. Třetí Sparta ztrácí na Slavii patnáct bodů.

Benjamin Tetteh a Simon Deli
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V Edenu to byla od začátku neúprosná bitva. Boj o každý metr trávníku a spousta faulů. Postupně se začali více prosazovat slávisté. Po první velké šanci, kdy Hušbauer padl ve vápně Sparty po souboji s brankářem Nitou, rozhodčí Hrubeš nejdříve ukázal na penaltu.

Po zhlédnutí videa však změnil názor. Místo toho dal Hušbauerovi žlutou kartu. "Podle mě to penalta byla, sám bych neupadl," tvrdil záložník Slavie s tím, že má ještě šrám na noze. "Ze dvou dostupných záběrů (videorozhodčího) jsem neviděl, že by došlo k podražení. Po utkání, kdy jsem viděl záběr, který jsme bohužel neměli k dispozici pro danou situaci, tak k podražení Hušbauera došlo a pokutový kop měl být nařízen," řekl Hrubeš České televizi.

Verdikty rozhodčích z utkání Slavia - Sparta + Plzeň - Ostrava řeší nový díl Fotbal fokus podcastu. Poslouchejte:

Ve dvacáté minutě už ale po rohu Hušbauera udeřilo. Na jeho centr si naběhl Souček, jehož neuhlídal Zahustel, a trefil se hlavou.

O devět minut později to opět vypadalo na penaltu, když skončil po rohu na trávníku Souček, ale sudí Hrubeš po konzultaci u videa rozhodl jinak, protože se faulovali oba hráči.

Největší šanci Sparty v první půli měl Sáček, který zhruba z penalty v pádu hlavou zakončoval krásný Kangův centr, jenže gólmana Koláře trefil i dorážkou.

Po poločase pokračovala velká bitva, v níž měla stále mírnou převahu Slavia. Tlačila se před branku hostů, jenže ti nevynechali žádnou příležitost, aby jí odpověděli.

A když slávisté váhali s odkopem balonu po rohu Sparty, dostal se k němu Plavšič - z dvaceti metrů napřáhl a trefil přesně nad ruce gólmana Koláře a bylo to 1:1. "Dávám málo gólů, ale když se trefím, je to hezké. Byla to vteřinka, kdy jsem to trefil levačkou. Věděl jsem, že to jde do branky. Mám radost," uvedl Plavšič.

Slávisté se pak chvíli hledali, ale za pár minut opět převzali režii utkání. Škoda ale nevyužil špatnou Frýdkovu malou domů a Král trefil v nastaveném čase jen břevno Nitovy branky.

Skóre se tak už nezměnilo a po závěrečném hvizdu vyhecovaného zápasu ještě došlo ke strkanici mezi hráči obou týmů.

Sparťané, kteří nemohou stále počítat se zraněným kapitánem Dočkalem, mohou litovat zbytečné žluté karty Kangy, který viděl tuhle barvu už podvanácté v sezoně - tentokrát za posunutí míče - a bude mít stop na tři zápasy.

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 20. Souček - 53. Plavšič. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Caletka - Franěk (video). ŽK: Frydrych, Hušbauer, Masopust - Štetina, Kanga, Nita. Diváci: 19.370 (vyprodáno).

Slavia: Kolář - Frydrych (79. Van Buren), Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust, Hušbauer, Zmrhal (73. Stoch) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Hložek, Kanga, Sáček (77. Čivič), Frýdek, Plavšič (90. Karlsson) - Tetteh (61. Drchal). Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články