Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia měla kopat penaltu, uznal sudí Hrubeš pro ČT. Je to výsměch, dodal Hušbauer

Josef Hušbauer šel sám na brankáře Florina Nitu, udělal mu kličku a poté ve vápně Sparty spadl. Sudí Karel Hrubeš nejdříve odpískal penaltu, pak se podíval na video a své rozhodnutí zrušil a fotbalistovi Slavie dal žlutou kartu za simulování. Po utkání ale uznal, že měl penaltu odpískat, jenže ze záběrů, které mu poslal videorozhodčí Pavel Franěk, faul neviděl. Záložník Slavie řekl, že by video radši zrušil: "Když vidím, jak to funguje."

Rozhodčí Karel Hrubeš u videa
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Ze dvou dostupných záběrů (videorozhodčího) jsem neviděl, že by došlo k podražení. Po utkání, kdy jsem viděl záběr, který jsme bohužel neměli k dispozici pro danou situaci, tak k podražení Hušbauera došlo a pokutový kop měl být nařízen," řekl Hrubeš pro Českou televizi. 

"Sledovali jsme záběr z kamery za brankou, kde faul nebyl průkazný. Pak jsme koukali na kamery ofsajdové z hrací plochy a na tribuně. Ani v jednom případě jsme neviděli kontakt, proto jsme vyvolali diskuzi s hlavním rozhodčím a poslali ho k obrazovce. Když následně byla hra zahájena, tak jsme dostali záběr, z něhož bylo jasné, že jsme udělali chybu a měl být nařízen pokutový kop," citoval sport.cz Fraňka.

Verdikty rozhodčích z utkání Slavia - Sparta + Plzeň - Ostrava řeší nový díl Fotbal fokus podcastu. Poslouchejte:

Proti tomu se však ohradil výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay. "VAR měl v derby k dispozici včas všechny záběry ze všech kamer. Ze strany O2 TV Sport nedošlo k žádnému pochybení. Navíc byl dnes přímý přenos snímán na čtrnáct kamer," uvedl.

Domácí se dožadovali penalty v prvním poločase ještě jednou v 28. minutě za zákrok Zahustela na Tomáše Součka. Hrubeš ale po zhlédnutí videa ani tentokrát pokutový kop nenařídil. Jako první podle něj spíše fauloval domácí hráč.

"Z mého pohledu jsem viděl kontakt hráčů, ale podle mého nedošlo k porušení pravidel, proto jsem nenařídil pokutový kop. Ani videozáběry mě nepřesvědčily o faulu. Pokud k držení došlo, bylo vzájemné a nejdříve Souček držel Zahustela," uvedl Hrubeš. 

Hušbauer to považuje za výsměch českému fotbalu. "Jasná penalta a jasná červená karta. Nebylo o čem. Nevím, proč ji nepískl. Byl tam jasný kontakt, šel bych sám. Přijde mi to úsměvné, komedie," řekl Hušbauer.

"(Rozhodčí) říkal, že neviděl průkazný materiál, že by tam byl kontakt. Proto mi dal asi žlutou. Ustát to nešlo, vletěl do mě. Nemohl jsem pokračovat," dodal devětadvacetiletý záložník, který v minulosti hrával za Spartu.

Hrubeš podle něj Slavii poškodil i o chvíli později. "Dali jsme gól na 1:0 a přišla další, druhá penalta, která zase nebyla zapískaná. Všichni říkali, že to byla jasná penalta. Nechápu, proč to video je," řekl Hušbauer.

"Já bych ho radši zrušil, když vidím, jak to funguje. Jak to fungovalo včera (v utkání Plzeň - Ostrava), jak dnes. Pro mě jasný výsměch českého fotbalu," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy