Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 28. KOLA: Derby nemělo vítěze a Slavia vede už jen o pět bodů před Plzní, která udolala Baník

Boj o titul se opět trochu zdramatizoval. Fotbalisté Slavie ve 28. kole první ligy remizovali v Edenu se Spartou 1:1 a vedou ligu už jen o pět bodů před Plzní. Ta v závěru rozhodla zápas s Baníkem Ostrava, jenž nad Viktorií vedl. Karviná pod vedením trenéra Františka Straky znovu zabrala a po výhře 2:0 nad Zlínem se přiblížila z předposledního místa čtrnácté Příbrami na rozdíl šesti bodů. Středočeši totiž zaváhali na hřišti Slovácka, kde prohráli 0:2. Doma se dařilo také Opavě, která rozhodla o třech bodech v samotném závěru utkání proti Olomouci. Čtvrtý Jablonec si poradil s poslední Duklou 2:1. V předehrávce kola vyhráli Bohemians v Teplicích 2:1.

Florin Nita v brance Sparty likviduje šanci Milana Škody
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Slavia - Sparta 1:1

Boj, boj a zase boj. To přineslo očekávané derby Slavia – Sparta. Tým z Edenu měl víc šancí, ale nakonec získal jen bod. Když na gólovou hlavičku Součka odpověděl po poločase krásnou střelou z dvaceti metrů Plavšič, náskok Slavie v čele tabulky před Plzní se ztenčil na pět bodů. Třetí Sparta ztrácí na Slavii patnáct bodů.

Plzeň – Ostrava 2:1

Favorizovaná Plzeň se s Baníkem na domácí půdě nezvykle trápila. Po trefě ostravského Stronatiho vedli hosté od 39. minuty, ale poté se Západočechům povedl obrat. Nejprve srovnal Chorý ještě před přestávkou a v závěru rozhodl střídající Beauguel, který upravil na konečných 2:1. Střelec vítězné branky ale o chvíli později uviděl druhou žlutou kartu a zápas tak nedohrál.

Karviná – Zlín 2:0

Karviná dala zapomenout na nepovedený zápas v Olomouci a v domácím prostředí zdolala Zlín 2:0. O branky vítězů se postarali Tomáš Wágner s Lukášem Budínským, prvně jmenovaný se prosadil už ve druhé minutě a pojistku zařídil jeho spoluhráč deset minut před koncem. Budínský ještě předtím neproměnil pokutový kop v 65. minutě. Zlín prohrál počtvrté v řadě.

Opava – Olomouc 2:1

Olomouc přišla v závěru utkání na půdě Opavy o remízu a po brance Tomáše Smoly sedm minut před koncem prohrála 1:2. Slezany poslal do vedení Tomáš Jursa v 16. minutě, srovnání obstaral Jakub Plšek před přestávkou. Opava je jedenáctá, Olomouc se zatím do elitní šestky nepodívá.

Slovácko – Příbram 2:0

V pásmu ohrožených týmů Slovácko zdolalo Příbram 2:0 po trefách Zajíce a Hofmanna a po šesti duelech si konečně připsalo výhru. Hosté mohli utkání zdramatizovat, ale Rezek snížení odmítl po neproměněné penaltě v 58. minutě. Moravané tak odskočili hostům na rozdíl čtyř bodů.

Teplice – Bohemians 1:2

Bohemians znovu potvrdili, že se jim v aktuálním ročníku první ligy daří výrazně lépe venku než doma. Pražané vyhráli v sezoně už šesté utkání na hřišti soupeře, tentokrát zvítězili v Teplicích 2:1. Klokani, které poslal v úvodu druhé půle do vedení Martin Dostál, nepustili soupeře za celý zápas do jediné větší šance. Přesto po chybě brankáře Tomáše Fryštáka inkasovali a zasloužené tři body jim zajistil až v 87. minutě střídající Jakub Nečas.

Jablonec – Dukla 2:1

Tonoucí Dukla se nezachytila dalšího stébla. V Jablonci sice překvapivě vedla gólem Holíka, ale čtvrtý celek tabulky pak využil vyloučení Doumbii v závěru první půle a otočil výsledek góly Chramosty s Hübschmana, pro kterého to byl teprve druhý přesný zásah v soutěži. Pražský celek tak po porážce 1:2 zůstává poslední, čtyři body za patnáctou Karvinou. 

Mladá Boleslav – Liberec 1:2

Liberečtí fotbalisté zvítězili v dohrávce 28. kola v přímém souboji o první šestku v tabulce v Mladé Boleslavi 2:1. O triumf se ve druhém poločase postarali svými góly Roman Potočný a Tomáš Malinský. Za domácí snížil v nastavení z penalty Tomáš Přikryl. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články