Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Byl jsem ve správný čas na správném místě. Ibra je jako můj brácha, řekl o Slavii Sima

Největším fotbalovým tématem posledních dnů a týdnů v Česku je jednoznačně Abdallah Sima. Devatenáctiletý Senegalec, který přišel z Táborska, dostal teprve nedávno šanci v prvním týmu Slavie. A uvedl se skvěle – sedm zápasů, sedm gólů. V neděli se hned dvěma brankami zasloužil o výhru Slavie v derby se Spartou 3:0. "Je to neuvěřitelné. Jsem šťastný, že tu můžu být," konstatuje skromně.

Abdallah Sima
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sima děkuje Slavii za to, jak mu pomohla nahoru. "Hodně lidí mi pomohlo - spoluhráči i lidé z klubu. Pomohli mi hned během mých prvních dnů ve Slavii, i díky tomu se tu cítím dobře. Jsem moc vděčný, že jsem dostal tuhle šanci," uvedl fotbalista pro klubový web.

Své trefy v derby okomentoval takhle: "Štěstí, že jsem byl ve správný čas na správném místě," řekl k první trefě, kdy po rohu vyskočil nejvýš a trefil se hlavou. "Pak jsem se prosadil ještě jednou. Ze všeho nejdůležitější jsou ale tři body," dodal.

Simu řešil i nový Fotbal fokus podcast:

S přípravou na derby mu pomáhal další africký hráč ve slávistickém týmu, záložník Ibrahim Traoré z Pobřeží slonoviny. "Ibra je jako můj bratr. Co mi řekne, poslechnu. Nejen při utkání se Spartou," podotkl Sima s úsměvem.

"Vždycky před zápasem mi radí a já ho poslouchám. Před tímto zápasem mi říkal, ať nejsem nervózní, ať to beru jako normální zápas. To jsem taky udělal a díky tomu jsem mohl podat takový výkon," pochvaloval si Sima.

Před derby mluvil také se svým agentem Danielem Chrysostomem. "Dal mi hodně rad, tímto bych mu rád poděkoval. A také trenérům Táborska, béčka i áčka Slavie. Díky nim jsem se dostal na úroveň, na které teď jsem," dodal Sima.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články