Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Extraliga muži 2024

Velkou slušovickou vyhrál Korfu s Neprašovou

Dostihovou sezonu ve Slušovicích uzavřela Velká slušovická steeplechase. Na startu závodu pro čtyřleté a starší koně na 5200 metrů bylo jedenáct účastníků. V závěrečném finiši předstihl Korfu s Lenkou Neprašovou Swinging Thomase s žokejem Ondřejem Velkem. Třetí dojel překvapivě Forman s Janem Ilíkem. 

Dostihy ve Slušovicích
zdroj: Facebbok/Dostihové informace Slušovice

Do závodu s 21 překážkami odstartoval nejlépe Enjeu d‘Arthel v sedle s Martinem Cagáněm. Naproti tomu favorizovaný Korfu s Neprašovou se dlouho probojovával přes jedenáctičlenné startovní pole. Na slušovickém stolu skončila Piraniya, závod nedokončil také Jacobellis.

Do závěrečné rovinky už ale vbíhali největší favorité na čele. Swinging Thomas a Korfu za sebou nechali ostatní soupeře, v dramatickém souboji modrožlutých jezdců uspěla nakonec Neprašová. Korfu si po triumfu ve II. kvalifikaci na Velkou pardubickou připsal další cenné vítězství.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Velká slušovická steeplechase s ohlasy

Třetí dojel s odstupem outsider závodu Forman s amatérem Ilíkem. Enjeu d‘Arthel, který odvodil celý závod, skončil čtvrtý.

"Nebyl to dostih podle mých představ. Tam, kde jsem byla poslední diagonálu, jsem chtěla být celou dobu. Okolnosti to ale nedovolily," uvedla po závodě Neprašová.

"Pan Faltejsek mi poradil, že je to koncový koník, tak jsem si řekla, že si počkáme. On se tam proskáče, protože je to super skokan, a tak to i bylo. Takže jsem se ve výsledku hezky svezla," dodala účastnice poslední Velké pardubické. 

Sedminásobný vítěz elitního českého dostihu Jan Faltejsek vyhrál s Korfuem kvalifikaci, ve Slušovicích ale kvůli zranění nemohl absolvovat. Návrat do sedla se však blíží. "Doufám, že za měsíc už to půjde," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články