Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

V Ceně prezidenta republiky zvítězil nejmladší kůň v poli Cheeky Boy

V pražské Velké Chuchli se konala 103. Cena prezidenta republiky, ve které zvítězil tříletý Cheeky Boy s žokejem Jánem Havlíkem. Největší favorit Vert Liberte skončil třetí, v závěru ho předstihl i Vévoda.

Dostihy
zdroj: Facebook/Chuchle Arena Praha

Do vedení se dostal hned po startu American Fly, vítěz letošní Velké ceny českého turfu. Favorit Vert Liberte s Petrem Foretem se držel na konci sedmičlenného pole. Vedoucímu koni však na trati dlouhé 3 200 metrů docházely síly a v závěrečné rovince se před něj dostali soupeři.

V napínavém finiši zvítězil Cheeky Boy, druhý skončil Vévoda s žokejkou Jiřinou Andrésovou a třetí Vert Liberte.

"Kůň byl super nachystaný, znám ho už z Maďarska. Dnes to dal ještě lépe," hodnotil po závodě vítězný žokej Havlík. "Ukázal, že umí utíkat. Myslím, že teď si zaslouží odpočinek a příští rok bude ještě lepší," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
103. Cena prezidenta republiky s ohlasem vítěze

Součástí dostihového dne v Chuchli byla i sedmnáctá Cena běloušů, ve které zvítězil Parigi s žokejem Jiřím Palíkem. Favorit závodu však diváky napínal a až v samotném závěru předstihl do té doby vedoucí klisnu Cerca Trova.

"Bylo to dobré a jednoduché, koně znám. Viděl ostatní, a když na tom koni sedíte, tak víte ten pocit. V půli roviny jsem si mohl sednout a ještě se dívat, kde jsou ostatní," uvedl zkušený jezdec.

"Baví mě to pořád, hlavně, že slouží zdraví. Když jezdí člověk šikovné a lepší koně, tak to baví. Uvidíme, jak dlouho to ještě vydržím," řekl Palík, který konec kariéry ještě neplánuje. "Já nic jiného neumím," dodal s úsměvem.

Výsledky dostihového mítinku v Praze

Cena prezidenta republiky, rovinový dostih (3200 m, tříletí a starší koně, dotace 200 000 korun):

1. Cheeky Boy (ž. Havlík, trenér Demo, stáj Drag Consulting), 2. Vévoda, 3. Vert Liberte. Výrok: boj krk  krk  4 1/4. Čas: 3:26,03.

Další dostihy:

I. Hathor (Kvízová)  Le Manhattan  Harrachov.

II. Legalio (ž. Palík)  Raratcheque  Daktari.

III. Silver Trigger (ž. Laube)  Bundeskanzler  Nuda Veritas.

IV. Parigi (ž. Palík)  Cerca Trova  She Free.

VI. Boomer (ž. Andrésová)  Carrot  Bastilla.

VII. Spartico (Jakábová)  Rabbit Pillar  Persea.

VIII. Varimingo (ž. Hrouda)  Emblet  Rabbit Idaho.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články