Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
V Repre

Bartošák zkusí restartovat kariéru. Chci všem včetně sebe dokázat, že to v sobě pořád mám, říká

Vrátí se k profesionálnímu hokeji? Gólman a bývalý reprezentant Patrik Bartošák se pokusí po předchozích aférách obnovit kariéru v prvoligovém Vsetíně. Valašský klub umožnil jednatřicetiletému gólmanovi, jehož předchozí angažmá skončila v extraligovém Hradci Králové nebo Třinci kvůli porušení povinností či životosprávy, trénovat s týmem.

Patrik Bartošák
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Účastník mistrovství světa 2019 a dvou olympijských turnajů naposledy chytal za Hradec Králové. Vloni v listopadu mu Východočeši ukončili smlouvu kvůli závažnému porušení smluvních povinností. V únoru se dohodl na Slovensku se Spišskou Novou Vsí, ale odmítl absolvovat povinnou vstupní zdravotní prohlídku. Angažmá proto nedostal.

Šanci mu nyní dal Vsetín, jenž momentálně vede neúplnou tabulku první ligy. Klub Bartošákovi umožnil tréninky s A týmem. "Bude se Na Lapači připravovat několik týdnů, poté se rozhodne o jeho dalším směřování," uvedl trenér Valachů Jiří Weintritt.

"S Patrikem jsme byli v kontaktu už v létě. Nyní jsme se po důkladném zvážení rozhodli dát mu možnost tréninkové přípravy v rámci našeho klubu. Patrikovi je 31 let, je si vědom své minulosti, na druhou stranu se jedná o velmi kvalitního brankáře, který je vysoce motivovaný a je si vědomý své poslední šance ve vrcholovém hokeji," doplnil.

Odchovanec Kopřivnice Bartošák skončil v Třinci v rozehrané sezoně 2019/2020, psychické problémy tehdy řešil alkoholem. Na konci ledna 2020 se k hokeji vrátil a zamířil do druholigového švédského MODO Hockey. Pak působil ve Finsku, v KHL, opět ve Finsku a v Hradci Králové.

Vsetínu za šanci poděkoval. "V minulosti jsem se dopustil přešlapů, které mě málem stály kariéru. Musel jsem si uvědomit, co je pro mě v životě důležité. Kromě rodiny je to hokej, který miluji a kterého se nechci vzdát," uvedl Bartošák.

"Došlo mi, že pokud chci sportovat na profesionální úrovni, musím spoustu věcí od základu změnit. Dopadl jsem na dno, ale chci všem včetně sebe dokázat, že to v sobě pořád mám. Udělám všechno pro to, abych kariéru ještě zachránil a všechny přesvědčil o tom, že můžu být prospěšný," dodal.

Jednatel klubu Petr Neumann upozornil, že jakékoli porušení klubových pravidel bude pro Bartošáka znamenat "konec jeho možnosti se k hokeji vrátit, což také věřím, že vnímá".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články