Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Senzace byla blízko. Japonci ale nepříznivé skóre 0:5 otočili k výhře

Po výprasku s Argentinou se sice zvedli výhrou nad Dánskem, ale poté přišel smolný zápas s favoritem, ve kterém přišli o nadějný náskok. Čeští softbalisté nejprve přetlačili skandinávského protivníka 3:2, ale ve večerním zápase nestačili na Japonsko. Proti jednomu z nejlepších světových výběrů vedli sice už 5:0, ale nakonec asijskému soupeři podlehli 5:8.

Michal Holobrádek
zdroj: ČTK/PR autor: Grega Valančič

Češi se ve Svoboda parku v pražských Bohnicích dlouho nemohli v duelu s Dánskem prosadit v útoku proti nadhozům Kima Hansena. Od páté směny navíc prohrávali 0:2 po dvoubodovém homerunu Martina Simonsena. "To byla studená sprcha," řekl Svoboda, který se dostal do hry v druhé půlce utkání. Na druhé metě vystřídal Jiřího Korčáka.

V závěrečné sedmé směně dokázali čeští pálkaři obsadit dvě mety, ale pak se Dánům podařilo udělat dva auty a jeden jim chyběl k vítězství.

Na pálku přišel Svoboda a první nadhoz poslal nechytatelně za bariéru. "Věděl jsem, že Kim háže stoupáky. Šlo o to, počkat si na ten pravý okamžik," popisoval klíčový okamžik hrdina utkání Svoboda. V dohrávce sedmé směny se pak české obraně podařilo udržet soupeře bez bodu, což znamenalo výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalisté promarnili náskok a Japonsku podlehli 5:8

Ve večerním zápase proti Japonsku to zpočátku vypadalo na velké překvapení. Češi se ujali nečekaného vedení 5:0 hned na začátku první směny, která nakonec skončila 5:2. Favorit snížil na rozdíl jednoho bodu na konci druhé směny a vše se schylovalo k dramatu.

Srovnáno bylo ve čtvrté směně a nápor asijského týmu vyvrcholil v páté hře. Poté, co se Japonci dostali do jednobodového vedení, přidali ještě úspěšný single homerun a po šesti směnách to už bylo 8:5. V poslední hře se pak Češi marně snažili o vyrovnání.

Interkontinentální pohár mužů v softbalu v Praze:

ČR - Japonsko 5:8, ČR - Dánsko 3:2, USA - Argentina 5:4, Nový Zéland - USA 7:0 po 5. směně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články