Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrá prověrka před MS. V Praze se střetne softbalová elita

Česko se stane příští rok první evropskou zemí, kde se bude konat mistrovství světa v softbalu. Ostrou zkouškou na tuto vrcholnou akci je Interkontinentální pohár, který startuje v pražských Bohnicích. Na turnaji se představí nejlepší týmy v čele se světovými šampiony z Nového Zélandu. Přímé přenosy sledujte ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští softbalisté
zdroj: mensworlds2017 autor: Maddy Flanagan

Ve Svoboda parku nastoupí vedle české reprezentace také Spojené státy americké, Japonsko, Argentina a Dánsko. Jen africký zástupce z Botswany se na poslední chvíli z účasti omluvil.

"Spojujeme dvě věci - přípravu na mistrovství světa a nový koncept, který se světové federaci zalíbil natolik, že ho bude pořádat vždycky v letech, kdy není MS," řekl předseda České softballové asociace Gabriel Waage.

Největším lákadlem pro české fanoušky bude vystoupení Nového Zélandu. "Je to pro nás součást přípravy na šampionát, který se tady uskuteční, a velká výzva vzhledem ke kvalitě soupeřů," řekl asistent trenéra Black Sox Darryl Marino.

Je nám líto, video expirovalo.
Praha bude hostit interkontinentální pohár v softbalu

Čeští mistři Evropy můžou počítat se zapojením Mikuláše Klase, Marka Malého a Michala Holobrádka, kteří se letos ME nezúčastnili, jelikož hráli International Softball Congress v USA. "Většinu z hráčů, kteří se tady představí, jsme v Americe potkali, tak trošku víme, co očekávat," řekl Holobrádek. "Úspěchem bude, když se herně vyrovnáme všem týmům. Máme na to," řekl vnitřní polař Klas.

Češi začnou úterním duelem s Argentinou, na souboj s Novým Zélandem dojde v pátek večer. V sobotu jsou na pořadu zápasy o umístění a v neděli se v Havlíčkově Brodu uskuteční exhibiční utkání Nového Zélandu proti výběru Evropy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články