Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boston rozdrtil Miami a slaví postup do čtvrtfinále. Dallasu proti LA Clippers zbývá jediná výhra

Postup si v play-off NBA zajistili basketbalisté Bostonu, kteří se mohou těšit na čtvrtfinále po vítězství 118:84 nad Miami. Celtics vyhráli sérii poměrem 4:1 na zápasy. Suverénní vítězství si připsal také Dallas, který triumfoval 123:93 na hřišti Los Angeles Clippers a ujal se vedení v sérii 3:2 na zápasy.

Jayson Tatum z Bostonu
zdroj: Reuters

Boston až na zaváhání ve druhém utkání zvládl sérii s přehledem a v pátém duelu od začátku ukazoval, že si jde za postupem. První čtvrtinu vyhrál o 18 bodů a v zápase ani jednou neprohrával. Postupně jeho vedení narostlo až na 37 bodů. Nevadila mu ani absence klíčového pivota Kristapse Porzingise, kterého vyřadilo zranění pravého chodidla z minulého zápasu.

To Miami se bez své hvězdy Jimmyho Butlera nezmohlo na větší odpor. Bam Adebayo a Tyler Herro se sice snažili, ale trápili se s úspěšností střelby. Heat, kteří v zápase dali jen tři trojky s úspěšností deset procent, tak nenavážou na loňskou účast ve finále. Naopak Boston už může vyhlížet soupeře pro čtvrtfinále, který vzejde z dvojice Cleveland – Orlando. Cavaliers vedou 3:2 na zápasy.

"Dnes jsme to chtěli za každou cenu ukončit a jít si pro postup. A od začátku toto naše odhodlání bylo vidět," řekl Jaylen Brown, který k výhře přispěl 25 body stejně jako Derrick White.

Dallas ukázal, že umí velmi dobře bránit, a zastavil všechny hvězdy Clippers. Naopak na straně Mavericks zazářil Luka Dončič, který byl dosud v sérii trochu ve stínu spoluhráče Kyrieho Irvinga. Aktuálně nastřílel 35 bodů, přidal deset asistencí a táhl tým za výhrou. Irving se nemusel tolik tlačit do zakončení a nasbíral čtrnáct bodů. 

"Měl jsem pocit, že musím Kyriemu více pomoci, že ho v tom zatím nechávám moc samotného. On nás celou sérii držel. Bylo na mně, abych zabral," řekl Dončič.

Dallas začal soupeři utíkat ve druhé čtvrtině a postupně náskok narostl až na 32 bodů. Pomohli k tomu i hráči z lavičky v čele s Jadenem Hardym, který za pět minut na hřišti dal 14 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články