Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Softbalisty po vyrovnaném úvodu vyškolila Argentina

Čeští softbaloví reprezentanti vstoupili do Interkontinentálního poháru vysokou porážkou s Argentinou 0:10. Vůbec největší softbalová akce, která se kdy v Česku konala, se účastní pět ze sedmi nejlepších týmů světa. Kromě sedminásobných mistrů světa z Nového Zélandu, kteří jsou v Evropě vůbec poprvé, tu hrají ještě Japonsko, USA a Dánsko. Ve středu hraje český tým s Japonskem, zápas můžete sledovat na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Čeští softbalisté
zdroj: mensworlds2017 autor: Maddy Flanagan

Český celek, který je nejlepším evropským týmem, podle trenéra Tomáše Kusého touží v turnaji po medaili. "Zkusíme ji urvat," řekl kouč českého výběru, který už počtvrté za sebou vyhrál evropský šampionát.

Jenže Interkontinentální pohár je jiný level a Česko na úvod prohrálo s Argentinou, jež je čtvrtým týmem světa. Po vyrovnaném začátku Argentinci odhalili styl nahazovače Michala Holobrádka, který úvodních sedm pálkařů soupeře dokázal udržet na nule, a šli rychle do vedení 4:0. "Asi už mě měli přečteného, hráli jsme spolu nedávno v Americe," uvažoval Holobrádek.

A favorita nezastavil ani další nadhazovač Jonáš Mach a po třech směnách byl stav 0:6. Ve čtvrté směně pak homerun Carilla znamenal hned čtyři body a české naděje šly rychle dolů. A tam už zůstaly – zápas skončil už ve čtvrté směně.

Interkontinentální pohár mužů v softbalu v Praze:

Česko - Argentina 0:10 po 4. směně, Dánsko - USA 5:4, Japonsko - Dánsko 8:1 po 5. směně, Nový Zéland - USA 7:0 po 5. směně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články