Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky chtějí potvrdit formu v Evropské lize, trenér Novák otestuje volejbalisty

Muži v Bělorusku, ženy v Praze. České volejbalové reprezentace čeká Evropská liga. Zatímco muži hrají v Minsku, volejbalistky po úspěšné kvalifikaci mistrovství Evropy odehrají první turnaj ve skupině C v Praze a od pátku do neděle konečně i s omezenou podporou fanoušků. Zápasy volejbalistek můžete sledovat na webu ctsport.cz.

Gabriela Orvošová v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Volejbalistky se pokusí navázat na rok 2019, kdy Evropskou ligu podruhé vyhrály. "Chtěly bychom postoupit do Final Four, ale máme dost těžkou skupinu," řekla kapitánka a smečařka Andrea Kossányiová.

Češky se v Praze utkají v pátek s Maďarskem, v sobotu s Chorvatskem a v neděli s Běloruskem. O týden později odehrají odvety v Minsku a do Final Four, které se uskuteční 19. a 20. června v bulharském městě Ruse, postoupí vítězky skupiny.

"Budeme bojovat ze všech sil. Chceme se stále zlepšovat a dokázat čelit i těžkým momentům. Pokud tohle dodržíme, uděláme výrazný krok směrem k Final Four," uvedl řecký kouč českého výběru Jannis Athanasopulos v tiskové zprávě.

V nedávné kvalifikaci na Euro volejbalistky v šesti zápasech ani jednou nezaváhaly. "Odehrály jsme šest dobrých utkání a mohly bychom si to přenést do Evropské ligy, která je pro nás taky důležitá," řekla smečařka Michaela Mlejnková v České televizi.

Na zápasy do pražské UNYP Areny můžou alespoň částečně diváci. "O to víc se na to těšíme," uvedla Kossányiová. "Profesionální sport děláme hlavně kvůli fanouškům. Čekali jsme přes rok na jejich podporu v hale, proto se moc těším," dodal Athanasopulos.

Volejbalisté už jsou v Minsku

Volejbalisté hrají také ve skupině C a vedle Běloruska se utkají ještě s obhájci vítězství Turky a s Portugalskem. Češi zvládli přesun do Minsku. Původní trasa přes Frankfurt sice byla kvůli sankcím zrušena, ale reprezentanti nakonec letěli přes Istanbul.

Pro kouče týmu Jiřího Nováka bude turnaj první velkou akcí v roli hlavního trenéra mužské reprezentace, v které je od loňského jara, ale kvůli koronaviru vedl tým jen v několika přátelských zápasech. "Sestava se krystalizuje, ale v dnešní době nic není jisté. Pokud bude vše podle předpokladů, vím, s kým bych chtěl v prvním zápase nastoupit," řekl Novák na webu svazu.

Vrcholem sezony bude mistrovství Evropy a Evropská liga je dobrým testem týmu. "Na Evropu nikdo z nás ještě nemyslí. Máme před sebou šest zápasů Evropské ligy, a ty jsou momentálně nejdůležitější," konstatoval nahrávač Jakub Janouch.

Druhý turnaj odehrají volejbalisté v portugalském městě Santo Tirso od 4. do 6. června a stejně jako u žen postoupí do Final Four v belgickém Kortrijku (19. a 20. června) vítěz skupiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články