Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velká jízda volejbalistek pokračuje, Slovinkám nenechaly ani set

Volejbalistky úspěšně kráčí kvalifikačním turnajem pro mistrovství Evropy. Po výhře nad domácími hráčkami Bosny a Hercegoviny, kterým si už zajistily postup na mistrovství Evropy, vyhrály dnes v Zenici i nad Slovinkami 3:0 po setech 25:18, 25:15 a 25:22 a vedou skupinu s patnácti body a se skóre 15:2 na sety. 

Gabriela Orvošová v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Volejbalistky účinkování v úspěšné kvalifikaci zakončí v neděli od 17:00 proti Lotyškám, které dosud všechny zápasy prohrály.

Češky odehrály zápas proti Slovinkám převážně v nejsilnější sestavě a vývoj měly pod kontrolou. První set rozhodly od stavu 13:15 sérií pěti bodů a druhému jasně kralovaly.

I ve třetí sadě měly převahu, vedly až o osm bodů, ale pak trošku ztratily koncentraci. Slovinky snížily na 18:20, koncovku si nicméně volejbalistky pohlídaly a duel ukončila svým čtrnáctým bodem univerzálka Gabriela Orvošová.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky další výhru bez ztráty setu přidaly se Slovinkami

Třináctkrát skórovala smečařka Michaela Mlejnková. Získala i cenu pro nejužitečnější hráčku zápasu. "Začaly jsme trošku nervózně, ale pak jsme začaly solit servis a byly stoprocentní na obraně a na bloku. Potom už to bylo v naší režii. Ve třetím setu trošku začaly kousat, protože jsme trošku polevily. Ale zvládly jsme to," řekla Mlejnková.

Mistrovství Evropy budou hostit na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko. Soupeřky ve skupině se Češky dozvědí při losování příští čtvrtek 20. května. Na turnaji bude hrát 24 týmů.

Kvalifikace ME volejbalistek, skupina F - druhý turnaj v Zenici (Bosna):

Česko - Slovinsko 3:0 (18, 15, 22) 
Rozhodčí: Muha (Chorv.), Boris (It.). Čas: 73 min. Bez diváků.

Sestava a body ČR: Jehlářová 6, Orvošová 14, Mlejnková 13, Trnková 9, Valková, Kossányiová 7, libero Dostálová - Šimáňová, Hodanová, Purchartová 3, Svobodová, Bajusz. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Slovinska: Zatkovičová 8, Grudinová 6.

Bosna a Hercegovina - Lotyšsko 3:0 (20, 15, 11).

Pořadí ve skupině po pátém kole: 1. Česko 15, 2. Bosna 9, 3. Slovinsko 6, 4. Lotyšsko 0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články