Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Reprezentační nahrávačka Valková si opět zahraje Bundesligu, Olomouc mění za Münster

Po ročním působení v české extralize se Kateřina Valková vrací do Německa. Z Olomouce odchází do bundesligového celku USC Münster, ve kterém by měla být na nahrávce jedničkou.

Nahrávačka Kateřina Valková (vpravo) v utkání se Švédskem
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Bundesliga má vysoký standard a jsem nadšená, že můžou hrát na co nejvyšší úrovni," citoval plzeňskou rodačku web německého klubu, jenž v uplynulé sezoně skončil v tabulce třetí od konce. "A doufám, že budeme hrát zase před fanoušky, kteří nás poženou."

Valková, jež v uplynulých dvou týdnech zvládla s národním týmem kvalifikaci na ME, může v Münsteru navázat na smečařku Michaelu Kvapilovou. Současná plážová volejbalistka v klubu odehrála sezonu 2015/16 a celku z Vestfálska pomohla do semifinále.

V minulosti hrávala Valková extraligu za Ostravu a pražský Olymp. První zahraniční angažmá absolvovala v německém Suhlu, ale v listopadu 2019 si obnovila zranění kolena a o zbytek sezony přišla kvůli operaci. V uplynulém ročníku působila v Olomouci, s kterou si zahrála Ligu mistrů. V extralize tým skončil po základní části třetí, play-off se kvůli koronaviru nekonalo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články