Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Kayakcross v Irvee patřil Britům, Kneblová dojela čtvrtá

Světový pohár vodního slalomu již tradičně uzavřel kayakcross, ve kterém si třetí finálovou účast v letošní sezoně připsala Tereza Kneblová. Ostatním českým reprezentantům závěrečné jízdy v italské Irvee tolik nevyšly. Finále si naopak podmanili Mallory Franklinová a Jonny Dickson z Velké Británie.

Tereza Kneblová na kayakcrossu v Irvee
zdroj: Kanoe.cz

Na dalších místech za Franklinovou dojely olympijské medailistky z Paříže – Britka Kimberley Woodsová a Noemie Foxová z Austrálie. "Další finále se počítá, jsem ráda, že jsem v takovém obsazení mohla ve finále stát. Technicky na to ještě nemám, holky zajely ty protivody strašně dobře," okomentovala pro ČT sport Kneblová.

Jednadvacetiletá reprezentantka postoupila do finále kayakcrossu i na červnových závodech SP v Praze a Krakově. V Troji sice dopádlovala do cíle na prvním místě, ale kvůli chybnému projetí branky ji rozhodčí zařadili na čtvrtou pozici. V Polsku byla o týden později druhá.

Jakub Krejčí, Kateřina Beková a Veronika Vojtová skončili v Ivree ve čtvrtfinále. Vít Přindiš, stejně jako Kneblová druhý v červnovém kayakcrossu v Krakově, vypadl v osmifinále. "Nepovedl se mi odskok. Pak jsem to na druhé protivodě docela dohnal, ale rozhoupala se mi pětka a ztratil jsem všechnu rychlost," prozdaril Přindiš.

Olympijský finalista Lukáš Rohan se do vyřazovacích jízd pro 32 nejrychlejších vodáků z kvalifikace nedostal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články