Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek pomáhá golfistům, chystá rozlučku a těší se, že bude otcem

Po konci kariéry a doléčení bolavých zad se Radek Štěpánek může golfu věnovat víc než dřív. Jeho zájmu o tento sport využili i golfoví reprezentanti, s nimiž se tenista, jenž se dostal až na osmé místo světového žebříčku, podělil o zkušenosti, kterých má z podobně individuálního sportu víc než dost.

Radek Štěpánek se loučí s kariérou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Radek může naše hráče hodně inspirovat a dodat jim motivaci a trochu sebedůvěry. Jsem si jistý, že to bude přínosné," konstatoval Staffan Johansson, hlavní trenér České golfové federace.

Čím se bude nyní bývalý tenista zabývat, zatím není úplně jasné. Ale po krátké trenérské epizodě v týmu Novaka Djokoviče nepřestal Štěpánek tenis sledovat. Všímá si ústupu českých tenistů z pozic, z nichž nyní hraje ve Wimbledonu jen Jiří Veselý. A hledá příčiny. "U našich kluků přichází hrozně brzo uspokojení s tím, co dokážou, a chybí ten opravdový zákus, kdy se člověk vydá ze všeho, co v sobě má. Ale vždycky se můžete vydat jen z toho, co máte natrénováno," řekl Štěpánek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek chystá rozlučku a věnuje se golfu

Na kurt se ještě vrátí, fanouškům slíbil, že uspořádá rozlučku. "Nerad bych skončil jen s lékařskou zprávou v ruce na tiskové konferenci," přiznal nyní už bývalý tenista. "Něco mám v hlavě, přípravy vrcholí, a jakmile to bude oficiální, tak se to fanoušci dozvědí," řekl.  

Kromě toho se bývalý tenista těší na novou roli otce – protože s manželkou Nicole Vaidišovou čekají narození prvního potomka. "Momentálně je to nějaké sci-fi, co se odehrává v mé ženě - hrozně se na to těším."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články