Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Djokovič se vrátil na kurty vítězně, pod vedením Štěpánka zdolal Thiema

Bývalý první hráč světa Novak Djokovič se vrátil po půlroční zdravotní pauze k tenisu vítězstvím. V prvním utkání pod trenérským vedením Radka Štěpánka vyhrál třicetiletý Srb na exhibičním turnaji Kooyong Classic v Melbourne nad Rakušanem Dominicem Thiemem 6:1, 6:4.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: GONZALO FUENTES

Djokovič hrál poprvé od čtvrtfinále Wimbledonu, v kterém skrečoval zápas s Tomášem Berdychem. Kvůli potížím s loktem už se dvanáctinásobný grandslamový šampion loni na kurtech neobjevil. Návrat původně plánoval na prosincové exhibici v Abú Zabí, ale obnovené problémy s loktem mu to nedovolily.

Po středečním utkání v Melbourne a vítězství nad světovou pětkou Thiemem neskrýval nadšení. "Musím se pořád smát uvnitř i navenek. Mám ohromnou radost. Miluji tenhle sport, je to moje velká vášeň a hodně mi to chybělo," uvedl Djokovič po generálce na Australian Open, které šestkrát vyhrál. I když zvládl utkání proti Thiemovi bez bolesti, je opatrný.

"Nechci být přehnaně sebevědomý. Samozřejmě jsem nadšený z toho, jak to šlo, ale nechci říkat, že jsem ve stoprocentní formě. Řeknu to, až když začne turnaj a já se tak budu opravdu cítit. Teď jdu do toho (Australian Open) a doufejme, že to s boží pomocí v příštích dnech vydrží," řekl Djokovič, který momentálně figuruje na 14. místě světového žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič se vrátil na kurty vítězně, Ebden zdolal na exhibici Čiliče



Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články