Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Štěpánek: Deset let jsem se Novaka snažil porazit, teď mu budu pomáhat vítězit

Nečekaný spád nabral během několika týdnů život dvojnásobného daviscupového vítěze Radka Štěpánka. Ani on sám nečekal, že se po skončení tenisové kariéry přesune rychlostí blesku do role trenéra - šéfovat bude Novaku Djokovičovi, bývalé světové jedničce.

Začátkem listopadu Štěpánek plánoval, na kterých turnajích se vrátí po operaci zad a rekonvalescenci na kurty. O dvanáct dní později ohlásil konec aktivní kariéry, protože nechtěl riskovat další zdravotní komplikace.

Měl různé plány, čemu se dál věnovat. Nabídka od Djokoviče byla ovšem více než lákavá. "Nečekal jsem, že za tři týdny budu zase balit tenisové rakety. Myslel jsem si, že strávím více času doma, ale to je život," řekl bronzový olympijský medailista z Ria.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek povede tenistu Djokoviče

Deset let se s Djokovičem potkával na okruhu ATP a postupem času se spřátelili. "Deset let jsem se Novaka snažil porazit, teď mu budu pomáhat vítězit. To jsou dvě úplně odlišné role. Když jste soupeři, tak si vrátka neotvíráte. Teď do té kuchyně vstoupím a uvidím, jak to tam vypadá," pokračoval Štěpánek.

S Djokovičem se potkal v Monaku, když se tam účastnil charitativního běhu. Telefonicky diskutoval i s Andrem Agassim, který pomáhá srbské hvězdě od května a bude ho doprovázet na grandslamové turnaje.

"Komunikace s Andrem bude hodně důležitá, intenzivní. Určitě se budeme vždy rozhodovat jako tým, v tom je velká síla všude. Já do toho budu postupně vplouvat," plánoval Štěpánek, jenž se udržuje v kondici, neboť bude s Djokovičem trávit hodně času na kurtu.

Jeho blok, který nově do tašky přihodí, se začal plnit poznámkami. "Už mi hlava šrotuje. Snažím se dívat na videa a připravovat se," dodal.

Osmatřicetiletý rodák z Karviné si uvědomuje, že se bude muset chovat odlišným způsobem, než když sám bojoval o cenné vavříny. "Moje já hráče musí jít absolutně stranou. Role trenéra bude absolutně jiná, takže asi těžko budu v boxu skákat jako na kurtu. Souvisí s tím všechno. I vystupování nebo to, co budu a nebudu moci říkat," prohlásil.

Jiný pohled bude mít i na hvězdy tenisového kolotoče. "Budu mít víc prostoru vnímat více věcí, více maličkostí," zakončil Štěpánek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články